Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Kékestető topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
mdanka
21 élménybeszámolót írt
21
12 éve tag
2012.02.27. 19:48
Kedves Kosugi!?
Már ne is haragudj meg érte, de te miről beszélsz?
Lehet, hogy pár dologban igazad van, sőt!
De egyet azért kikérnék Kékes nevében, az pedig a sor!
Nagyon nagy badarság amit leírtál! Ha a sor hétvégeken 10 percnél nagyobb, akkor azonnal beindítják a kis tányérost is! Ez eddig mindig így volt, de olyan sokszor nem volt rá szükség a télen, mivel nem alakult ki sosem akkora sor!
Szerencsére a tömeg eloszlott a pályákon mindig, a fele a Veronika rétig a másik fele/negyede pedig a csákányozást választotta a lesikláskor. Ha pedig a mostani hétvégére gondolsz, akkor tényleg nem ment a kis tányéros, mivel ott már igencsak elolvadt a hó.
Egyébként meg a sor szempontjából Kékes nagyszerű... Gondolj csak bele, hogy 10-20 km-el arrébb (MSZI-ben) 30 perceket vártak az emberek a felvonókra! És nem 1x 2x, hanem szinte minden hétvégén! Kékesen ilyen szerencsére sosem volt, illetve itt többnyire kettesével mennek az emberek a csákányosokon, nem úgy mint ott!
A pálya számozást én sem értem, hogy miért jó így, de MSZI-ben is így van, lásd a felső részét ahol megtalálható ugyanazon a pályán 5 pálya! (3;4;5;6;7;8) beleértve a tanuló pályát is!
Összességében ennyi, amit szerettem volna.
De egyre azért legyünk büszkék, hogy ITTHON és KIVÁLÓ körülmények között síelhetünk, még ha oly kis pályákon is mint amik a Mátrában vannak!
Azt pedig ne felejtsük el, hogy Franciao. nem Magyarország!
A színvonal nem azonos, ahogy a fizetés sem, nem is beszélve az életkörülményekről...
Na mindenkinek jó csúszást! Használjátok ki még ezt a kis időt ami marad!
Előzmény: (Kosugi 135769)
Kosugi
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
2012.02.27. 19:10
Mivel a közelben lakom, gyakran látogatom a kékesi síterepet. Ne vezessen félre senkit a térképen a déli pályára rajzolt több pályavonal, mert valójában ugyanarra a pályára húztak több vonalat annak függvényében, honnan indulnak a felvonók. A valós pályaszám 3, de lehet 4, ha a 70 méternyi tanulópályát külön számoljuk a déli pályán. Valójában kettőt ismerek, a piros pályát nem is láttam még, csak itt a térképen, pedig idén is tucatnyiszor voltam fent. Információs táblák sehol nincsenek, Franciaországban könnyebb eligazodni a százszor ekkora pályarendszereken.
A déli pályát egész szezonban ratrakolták, az északit viszont nem, ennek hiányában még a nagy februári havazások után is pár nap alatt lekopott bizonyos szakaszokról a hó. Az északi pályát ritkán nyitják meg, akkor is csak a felső szakaszát. Hétköznaponként a déli pályának is csak a felső része síelhető, így a meghirdetett 3 km helyett a legtöbb hétköznapon valójában csak 800 m síelhető, de a 4500 forintos napijegyet ebben az esetben is ki kell fizetni a majd negyedannyi pályahosszra. Hétvégenként, amikor hatalmas a zsúfoltság és nagy a várakozási idő a déli pálya csákányos liftjénél, gyakran nem indítják be a tányéros felvonót, ami jelentősen csökkenthetné a várakozási időt. Pedig legalább ezeken a jelentős forgalmú napokon figyelnének kicsit jobban a vendégekre! Összességében minimális kiszolgálás maximális árakon jellemzi a pálya működtetését. Franciaországban ugyanilyen pályadíj mellett kereken 100-szor hosszabb összpályarendszeren síeltem idén, és ezen felül is a két élmény ég és föld. Van mit tanulnunk…
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.