Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
sárkány nyúl
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
2012.02.29. 19:32
Hello.

Peched volt az időponttal, mi szombattól hétfőig voltunk ugyan itt, a szombat cefet volt kb. olyan volt ahogy te leírtad, meleg, latyak, bucka stb. Vasárnap Zauchensee ban voltunk, az jó volt némi köddel, vasárnap itt végig havazott, a pályák jók voltak latyak bucka sehol, és nem voltak sokan. Tehát a vasárnapi és hétfői havazás tökéletes pályákat csinált a 4 hegyre (na nem lent a völgyben) még pályán kívüli szűzhavas sielésre is volt mód, tömeg sehol, sorbanállás szinte semmi, fris hó mindenhól. Nekünk tetszett.

Üdv.

Z
2012-02-27-09.44.20.jpg
supershape
78 élménybeszámolót írt
78
16 éve tag
2012.02.29. 18:59
Mi pénteken sieltük meg a négy hegyet, és eldöntöttem februárban ide soha többet nem jövök. Hauser Kaiblingról indultunk, délelőtt 10-kor már meleg volt és buckásodtak rendesen a pályák. De ez hagyján. A tömeg, a lökdősődés már a kabinosnál, aztán még nagyobb tömeg a 4 ülésesnél (kb. 10-15 perc sorbanállás). Planai felé átvezető kék pálya olyan volt, mintha a Vörös Hadsereg offenzívát indított volna Planai felé. Hochwurzen már türhető volt, nekem Reiteralm tetszett legjobban leszámítva a korábban leírtakat. Legútóbb 2-3 éve december elején síeltem itt, akkor jobban tetszett, kevesebben voltak és a pályák állaota is sokkal jobb volt. Szerintem túl van értékelve honfitársaink körében ez a síterep, érdemes 1-2 órával tovább autózni nyugatabbra.
Előzmény: (Robin 135919)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2012.02.28. 23:43
Igen, ez így igaz, de amikor a sízés helyett folyamatosan arra kell figyelned, hogy ne menj neki senkinek, vagy téged ne üssön el senki, akkor az eléggé rontja az élvezetet. Mikor átmentünk Planaira, érezhetően kevesebben voltak a pályákon.
Előzmény: (Robin 135919)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2012.02.28. 21:45
"Talán mert az idő sem volt túl jó, de főleg itt volt a pályákon a legnagyobb tömeg." Pedig azok azért elég jó pályák !
Előzmény: (Soma 135880)
Soma
675 élménybeszámolót írt
675
18 éve tag
2012.02.28. 15:05
Úgy tűnik kicsit elcsúszok a videóval, ezért inkább megírom most a beszámolót és a videót majd utólag csatolom.
Szóval 18 - 25 között voltunk itt és elmondhatom, hogy nem túloztak a dicsérő szavak. Valóban nagyon - nagyon jó a síterep, rengeteg és változatos pályák, remek infrastruktúra.
A Zaza (Zarándi András többszörös magyar snowboard bajnok) által üzemeltetett Ridehouse vendégházban volt a szállásunk, és nyugodtan mondhatom, hogy mindennel meg voltunk elégedve. A házigazdánk Szigeti Gyuszi volt, aki rendkívül segítőkész volt mindenben. Először kicsit féltünk, hogy 25 síelővel megszálltunk egy board tanyát, de nem éreztették velünk, hogy másodrangúnak tartanának minket. Szívesen ajánlom mindenkinek, hatalmasakat buliztunk esténként.
A szállás amiatt is tökéletes, hogy pont a sírégió közepén van, így akár jobbra, akár balra indultunk, néhány perces autókázással ott voltunk a parkolóban.
És akkor most a pályákról. Azzal kezdeném, hogy a foglalásnál benéztem az időpontot, és pont a régió síszünetére sikerült foglalnom a szállást. (Mindenkinek ajánlom, hogy az időpont foglalásnál vegye ezt figyelembe). Ennek ellenére, mivel hatalmas a rendszer, nem sokszor kellett sorban állni.
Első nap Reiteralm kisebbik parkolójában álltunk meg, és itt síeltünk. Egy régi kétüléses fapados visz fel a középállomásig, onnan már modernebb liftek mennek a felsőbb régiókba. Nagyon kellemesek a fenti pályák, viszont nem tetszett, hogy a parkolóba levezető piros pályák kétszer is keresztezik az autóutat, és itt vagy lecsatolod a léced, vagy rizikózod, hogy megsérül a talpa. Délutánra átmentünk Hochwurzen-re, és nekem ezek a pályák tetszettek a legjobban. Mindenkinek nagyon ajánlom a 31,32,33,35-ös pályákat. Második nap szintén ugyanezen a részeken síeltünk. Harmadik nap úgy döntöttünk, hogy irány Planai. Csodálatos parkoló, minden hiper modern, mozgólépcső visz a bejárathoz. Mikor odaértünk, óriási tömeg, a legszebb Szlovák időket idézte, ehhez képest kb. 20 perc alatt bent ültünk a kabinban. Fent a pályákon szétoszlott a tömeg, de azért érezhető volt, hogy ez a legfelkapottabb hely. Itt a legjobban a csúcsról induló 3-as pálya tetszett, de nagyon jó az 1-es is, ami egész a pálya aljáig levisz. Hazafelé abszolváltuk a 2-es FIS pályát, nekem kicsit csalódás volt, mert az előzetes beszámolók alapján meredekebbnek gondoltam. Abszolút nem volt vészes, inkább a buckák okozhattak némi gondot. Negyedik nap irány a családias Fageralm, a kezdők paradicsoma. Csodálatos idő, remek pályák, nulla tömeg. A rendszer egyetlen hátránya, hogy a fenti kezdő pályáknál csak csákányos felvonók vannak, ami meglehetősen fárasztó tud lenni. De nagyon jó a 2-es pálya is, amivel a középállomásig lemehetünk és onnan ülőssel vissza. Az ötödik nap Hauser Kabling volt az úti cél, és nekem ez tetszett a legkevésbé. Talán mert az idő sem volt túl jó, de főleg itt volt a pályákon a legnagyobb tömeg. Ezért egy - két csúszás után irány Planai, itt síeltünk délutánig, és csak záráskor mentünk vissza Kablingra. Utolsó nap szintén a kedvenc Hochwurzen és itt zártuk a hetet. Sajnos ekkor bejött egy melegfront, lenti részeken esett az eső, és komoly kárt tett a pályákban. Délutánra a lenti pályák vizesek és buckásak lettek, nem volt nagy élmény, meglehetősen sokat kivett a combokból.
Összegzésként elmondhatom, hogy nagyon-nagyon jót síeltünk, egy nagyon komoly pályarendszerben, legközelebb figyelek, hogy ne a síszünetben menjünk és akkor még jobb lesz.
Néhány képet csatolok, és csinálom a videót.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.