Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel topikból

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
Békássy Szabolcs
120 élménybeszámolót írt
120
19 éve tag
2012.09.27. 12:18
Nem offoltam én sem Orelle-t, csak véleményem szerint ha az emberfia elmegy egy 600 km-es rendszerhez, ami ráadásul nem is a szomszédban van érdemesebb egy pályaszálláson megszállni, ahonnan a terep minden szeglete könnyen elérhető. Az a kérdés, hogy a 4 terep közül(Courchevel, Meribel, Les-Menuires-Saint Martin, Val Thorens) melyik a legjobb szerintem elég szubjektív. Val Thorens fekszik a legmagasabban, sorban állással ritkán találkoztam a 3 Völgyben, de ha az volt, az pont Val Thorensben volt. Mindenhol nagyon jó pályák vannak, Courchevel, Meribel, Les Menuires ép olyan fantasztikus mint Val Thorens, egyiket sem szabad kihagyni, mindegyik egy kicsit más. Az átkeléseknél soha nem álltam még egy percet sem sorban egyik terepen sem, hiszen több átkelési lehetőség van a völgyek között. Az ár persze fantasztikus az Orelle is szálláson, ráadásul még bérlet is jár hozzá...
Előzmény: (bouquetk 140355)
bouquetk
386 élménybeszámolót írt
386
12 éve tag
2012.09.26. 15:13
Azért nem ilyen vészes a helyzet. Pár hozzászólással lejjebb ezt részletesebben leírtam. A buszozás konkrétan öt perc volt a szállodától közlekedő ingyenes síbusszal. Szerintem az itteni szállásokhoz eleve csak a Val Thorensi bérletet adják, leglábbis nálunk így volt. A hozzáértők szerint a négy közül ez a legjobb völgy. Napi 20 EU volt egy kiegészítő bérlet a többi területre, egyszer mentünk el, és azt tapasztaltuk, hogy az átkeléseknél nagy a tömeg és rengeteg idő elmegy. Magyarán célszerűbb egy völgyben maradni.Az Orelle Express végénél nemcsak Val Thorens felé lehet menni, hanem jobbra is, ahol emlékeztem szerint az egyik legmagasabb pontra lehet feljutni két ülőssel, igaz elég lassan. Nekünk az jött be, hogy reggel egy bemelegítő csúszás után átmentünk Val Thorensbe, majd du. 3 felé vissza és ott voltunk zárásig. A viszajövetelre marhára kell figyelni, mert közúton kb. 130 km. Orelle előnye a gyors megközelítés, csak pár km. az autópálya. Hátránya, már akinek, hogy semmi esti élet.
Én láttam több sízőt, aki lejött a lezárt úton. A gond az, hogy a kocsíút amin le kellene jönni, egy jó részen hómentes, így pár km. gyaloglás benne van. Egyébként kacérkodtam a gondolattal, hogy lejövök léccel, végig ki volt járva ratrakkal. Sítúra cuccal símán vállalható lett volna.
Békássy Szabolcs
120 élménybeszámolót írt
120
19 éve tag
2012.09.16. 11:04
Heló! Véleményem szerint, ha csak Val Thorensben szeretnétek síelni megfelelő lehet, viszont az egész 3 Völgy besíeléséhez jó sítudás mellett sem megfelelő szerintem. Nagyon jó áron kínálják a különböző irodák ezt a szállást, ráadásul bérlettel együtt, azt azonban tudni kell, hogy egyrészt a szállástól el kell buszozni a kabinos felvonóig, s onnan még jó 30-40 perc felvonózás mire az első métereket meg tudod tenni sílécen(a kabinos tetejétől még egy ülősre is fel kell szállnod) Visszajutás során is negatív tényező, hogy a kabinos aljába nem tudsz lesíelni, a lefele tartó utat is felvonóval kell megtenned. Kezdőknél még probléma lehet, hogy a kabinoshoz visszavezető Mauriennaise piros pálya a nap végére eléggé kibuckásodik, a mellette futó kék pálya lankásabb ugyan de kb. két ratrak szélességű. Úgy gondolom, hogy ha ennyit utaztok, s a 3 Völgyet választjátok(mellékesen megjegyzem, hogy a legjobb választás :) :) ), érdemesebb valamely központibb település pályaszállását választani, még ha valamennyivel drágább is lesz az út. Saint Martinban például nagyon jó áron vannak szállások, s minden irányba könnyen becsatlakozhatsz a rendszerbe. üdv Szabolcs
Előzmény: (Tivi 140053)
Tivi
38 élménybeszámolót írt
38
13 éve tag
2012.09.13. 15:33
sziasztok
januárban szeretnénk ide menni, Orelle-i szállással(Hameau d'Eaux Orelle). érdekelne, hogy nagyon macerás innen az átjutás a pályákhoz, illetve időben kb mennyi?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.