Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Visegrád topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2013.02.11. 21:50
Sajnos még Budafokon az utcánkban sem sokkal jobb a helyzet. Ha csúszásveszély van akkor csak a sofőrök ébersége segít.

Részvétem az ártatlan áldozatnak. Azért megvan a véleményem arról, aki a csúszós út láttam nem bírja kivárni, amíg az előtte levők lemennek és kerülés közben meghúzza a másik sávban szabályosan állót!

Sajnos a télen ugyanígy húzták meg a nejem kocsiját sokkal laposabb helyen. Ott ráadásul el is ment a hibázó.
Visegrád - Nagyvillám
848 élménybeszámolót írt
848
14 éve tag
2013.02.11. 10:59
Kedves Dread!

Sajnáljuk ami Önnel történt, higgye el, hogy a története Önön kívül nekünk a legnagyobb gond, mert sajnos el sem jutott hozzánk, és még bosszúságot is szenvedett.

A szerpentin úttal kapcsolatban:

Az út nem a mi üzemeltetésünkben van, a Pilisi Parkerdő Zrt. közforgalom számára megnyitott útja. Sajnos, mivel egyedüli érdekeltek vagyunk a téli fenntartásban, kényszerűségből és a hozzánk látogatók pénzéből próbáljuk fenntartani a működő képességet, hókotrással és alkalmi útszórással. A sózást a természetvédők nem engedik, pedig egyedüli megoldás lenne. Reggel a kialakult gyakorlatnak megfelelően a honlapunkon, hírlevélben és a sielok.hu-n is kiírtuk, hogy a Fellegvár felőli megközelítést javasoljuk. A hó a nap folyamán, az előrejelzéseknek megfelelően, folyamatosan esett, a feljáró autók ilyenkor állandóan tapossák a friss havat, hókotrás csak rontana a helyzeten, így több alkalommal megszórtuk az utat apró kaviccsal. Mivel rövid idő után ez a réteg már a hó alá került, így a feljáró út aljában figyelmeztettük az autósokat a síkosságra, és javasoltuk a Fellegvár felé vezető hosszabb utat. Teljes útzárat elrendelni nincs módunkban, úgy gondolom minden tőlünk telhetőt elkövettünk a minél pontosabb tájékoztatásért, de a döntést az autósok hozzák meg az út használattal kapcsolatban. A tűzoltókat egyébként a pálya síszánjával személyesen vittem fel, hogy le tudják fent zárni később az utat.

A kialakult helyzet egyébként nem gyakori, ugyan hóláncot a nap folyamán többen is szereltek az út mentén, sajnos előzetes figyelmeztető táblák nélkül (piros háromszög), de felborult autóról, további koccanásról, személyi sérülésről nem tudunk, és tumultus a kicsúszások miatt egyedül akkor alakult ki, amikor Önök éppen felfelé haladtak hozzánk. Amint értesültünk a problémáról, mindenkit figyelmeztettünk a kialakult helyzetről és így már lefelé nem indult haza senki.

A helyzet tarthatatlanságára egyébként jellemző, hogy sajnos a szerpentin út síkosításának gyakori áldozatai is vagyunk azáltal, hogy zárás után hórallysok lepik el a gyakran felszórt szerpentin utat, tönkretéve minden erőfeszítésünket a síkosság mentesítésre. A rendőrségnek persze hiába szólunk, mire kijönnek, már a rádió kapcsolatban lévő "versenyzők" már szabályosan közlekednek az úton.

Engedjen meg még egy észrevételt szigorúan autósként, azt azért nem értem, hogy a becsúszott autók, és akár Ön is aki kanyarban állt meg, miért nem figyelmeztették a felülről lefelé haladókat még időben, féktávon belül, a kialakult helyzetre?

Még egyszer nagyon sajnáljuk ami Önnel történt!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Előzmény: (Dread 154480)
Dread
5 élménybeszámolót írt
5
11 éve tag
2013.02.11. 01:08
Kedves Visegrádi sípálya üzemeltetők!
Ma délután elindultunk önökhöz csúszkálni egyet, de nem jutottunk csak a szerpentin út 1/4 részéig.
Ott az árokban találtunk egy autót, amit a szemünk láttára követett még egy majd jött a következő. Én elöttük megálltam a kanyarban mert visszafelé már én sem tudtam menni hólánc nélkül, de sajnos a türelmetlen autósok nem bírták megvárni míg felteszem a hóláncot és elindulok visszafelé ezért akik jöttek lefelé elkezdtek csúszni az én kocsim felé nehányan pár centiméter híján ki tudtak kerülni de sajnos volt aki nem és szépen végighúzták a kocsimat. Ez alatt feljebb egy autó a tetejére fordult és gondolom arra is lehettek koccanások. Személyi sérülésről nem tudok, remélem nem is volt.
Aláírom, hogy nem arra kellett volna mennem, de egyszerűen nem tudom felfogni h ilyen nagy havazásokkor miért nem zárják le a szerpentin utat vagy ha már nem is zárják le akkor miért nem tartják rendben?
Következő soraimat már csak azért írom le mert nagyon elszomorító, hogy sem a 107 sem pedig a 112 segélyhívó számot sem lehetett elérni ugyanis senki sem vette fel.
De ami a legelkeserítőbb, hogy mikor mi leértünk akkor próbáltak a tűzoltók feljutni, hogy kihúzzák az autókat az árokból, de már ott elakadtak, hogy hogyan tegyék fel a hóláncot (nem nagy tudomány). Egyébként a tűzoltóság egy ehhez hasonló autóval érkezett meg https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNYbMCbl6e6t2V60KsP9zOEbptCNFEYJmi1hWdKgWNEjnvftN31g
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.