Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Mátraszentistván Sípark topikból
Üzenet szövege
Feladó:  PantherophisFérfi
Dátum: 2013.02.18. 23:49
(Üzenetazonosító: 155379)
Pantherophis Hozzászólások: 51
Regisztrált: 2010.12.27.
14 síterepet értékelt

Az általad említett problémák/kihívások minden elemére megoldást nyújtó fejlesztések tervei csaknem teljes részletességgel készen állnak már évek óta, de a szükséges pénz egyelőre hiányzik...(?)
Pedig nagy szükség lenne a kapacitás növelésre, főleg felvonó fronton: egy "egyszerű" fix-rögzítésű négyüléses gerinclift is óriási pozitív változást hozna a hétvégi síelések élvezhetőségében.
Előzmény: (325 155328)
Feladó:  325FérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.18. 15:47
(Üzenetazonosító: 155328)
325 Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2013.02.02.
7 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2013-02-14-én, csütörtökön meglátogattunk Mátraszentistván közelében a Síparkot.

Mindenek előtt: a síterep fenntartójának maximális tisztelet jár, nagyon korrekt szolgáltatással/liftekkel kihozzák a maximumot a lehetőségekből. A pályák nem túl hosszúak és azt hiszem - talán meghökkentő lesz amit írok - szerintem a pálya már ki is nőtte a jelenlegi liftjeit. Sokan voltak azon csütörtökön, és emiatt nem éreztük eléggé pörgősnek a liftezést. Nem azért mert valamit elrontott az üzemeltető, hanem azért mert ekkora ezeknek a lifteknek a kapacitása.

A 4-es pálya tó előtti része, egy széles mező, itt sokan tanultak aznap, de ez nem volt vészes vagy zavaró csúszás szempontjából. A többi pálya (1-es, 3-mas) pedig annak ellenére üresnek érződött, hogy a lifteknél kifejezetten hosszú sorok tudtak kialakulni. Tehát, valahogyan több embert kellene gyorsabban felrántani a tetőre, de tudom, hogy ez nem ennyire egyszerű. Az látható, hogy a pályák hosszát objektíve nem lehet növelni, ám nagyon bízom benne, hogy valamerre még tudnak nyitni új pályákat és új liftet hozzá, mert azok nagyon kelleni fognak, vagy legalábbis tudná enyhíteni az A és B lift jelnlegi terheit, ha másfelé is lehetne csúszni, illetve onnan liftezni.

Igényes és ennek megfelelő árszínvonalú hütte várja a megfáradókat. A parkoló közel van, igaz havas, de ez nem okozott különösebb problémát ott jártunkkor.

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »