Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Autóval megyünk - Autóval kapcsolatos kérdések/észrevételek topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2013.02.20. 08:14
Az biztos, hogy tanulságos. Akkor a Te kedvedért leírom: Leginkább azt lehet belőle leszűrni, hogy: Ne légy barom!
Mentünk csúszni 6 autóval. Egy autóban volt GPS, az utolsóban...na pont az ment el rossz irányba az A2 Salzburg-Udine elágazásnál. :-) (pedig párszor elmondtam, hogy Udine felé és az első lehajtónál rögtön le is megyünk). Az elágazásnál 100 as korlátozás van és a híd alatt egy rendőrautóból kamerázgattak a zsandárok. Hív a srác, hogy rossz irányba mentek és hallottam a telefonban, hogy visít az autó rükvercben. Szóltam, hogy NEEEE, mert zsaruk a híd alatt...de már késő volt. Visszatolatott vagy 500m-t, és utána besorolt az Udine felé vezető oldalra de már dupla záróvonalon keresztül. Szerencséjére, mint kiderült a rendőr "csak" ezt látta, a tolatást nem. (mi lett volna akkor?) A többiekkel mi már le is jöttünk addigra a pályáról. Én visszamentem hozzájuk (szépen körben ugye). Rendőr mondja: -500EUR.
Ők mondják: -nincs nálunk annyi, kéne egy ATM vagy valami. Rendőr: -Maguk vannak külföldön, oldják meg! és visszaült az autójába.
Összedobtuk és odavittük nekik, erre mondják a rendőrök, hoyg akkor kövessük őket az őrsre. Odamentünk és kérdeztük, hogy mi a tényállás.
-Záróvonal átlépés - hangzott a válasz.
-És ez 500 EUR? ...
-jó, akkor 300 mondta a csőrmester. De addigra már látta kézben a lóvét, valszeg ezért enyhült meg, mert látta a fizetési hajlandóságot. Tehát 300 EUR kifizet (a srác síelésének az ára mégegyszer) és ennyi. Két hét múlva meg is érkezett hozzá Bp-re a hivatalos jegyzőkönyv, bizonylat...stb. Tehát még csak nem is zsebre tették.
Az meg csak plusz infó, hogy 1km-t kellett volna kb. menniük a következő lehajtóig, ahol vissza tudtak volna fordulni, vagy akár direktben a célirányos mellékútra rákanyarodni, ahol vártuk őket (mivel volt náluk GPS) és sokkal olcsóbb lett volna. :-)
A lényeg, hogy külföldiként alapból hátrányból indulsz. Én ehhez tartom magam és extrán vigyázok, bárhol is vagyok külhonban.
Előzmény: (Pulmy 155411)
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2013.02.19. 12:04
Pedig a tolatós story biztos ütős!
Előzmény: (szendre 155394)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2013.02.19. 09:50
Egy cimborámat 80-km/h-val fotózta le egy motoros rendőr, a határtól nem messze. Mivel nyaralásból jöttek haza egy fillér nem volt már náluk, így a bírságot nem tudták helyben rendezni. "akkor adjanak valamit letétbe, ami fedezi az összeget, amíg kifizetik". Igen! Megteheti, törvény hatalmazza fel rá. Akár az autót is lefoglalhatja.
Ők megúszták azzal, hogy egy arany nyakláncot hagytak ott. Kaptak róla jegyzőkönyvet...stb. Pár nap múlva visszamentek az illetékes rendőrőrsre, kifizették a büntit és visszakapták a láncot.
Egyszóval, nem érdemes gyorshajtani!
(az 500 euróért leállósávban tolatós, záróvonal átlépős sztorit inkább már le se írom :-) )
Előzmény: (GYT 154947)
gyf
571 élménybeszámolót írt
571
17 éve tag
2013.02.17. 08:51
Én már kaptam "csekket" Ausztriából. A B50-en lakott területen lőttek ki 68-cal, 50EUR volt a nyeremény.
A lizingcég kapta meg, ők befizették és benyújtották nekem, nem volt apelláta/mérlegelés...
Szóval: rendszám alapján utol tudnak érni.
Amúgy simán el tudom képzelni, hogy ha nem fizeted be, felteszik a renszámot körözési listára és később sokkal kellemetlenebb lesz egy önfeldt ausztriai nyaralás.
Előzmény: (GYT 154947)
GYT
46 élménybeszámolót írt
46
12 éve tag
2013.02.14. 22:16
Tud esetleg valaki arról, hogy Ausztriából mennyire próbálják behajtani a külföldiek gyorshajtásait?
Nekem sikerült kb. 130 km/h-val fotózkodnom autópályán 100-as táblánál. Bár több autó is haladt a környéken, de szerintem én voltam a nyertes, mert szétvillantotta az automata trafipax az arcomat. :)

Megpróbáltam utánanézni, elvileg a 30 km/h-ás túllépés a 70euró (ez így van???), és ez az a határ, ahonnan már behajtHATják Magyarországról is a büntetést. (és ez így van???)

Szóval, ha van esetleg valakinek konkrét, személyes tapasztalata, annak megköszönöm az infot.

Mondjuk, ha jön a csekk, akkor gyakorlatilag már mindegy, de azért jó lenne tudni. Illetve, ha jön is a csekk, van lehetőségük azt konkrétan behajtani, vagy "becsületkassza" van? (Ezt én se gondoltam igazán komolyan, de azért érdekes kérdés, hogy az osztrák hatóság hogyan inkasszálja a bírság összegét a számlámról...)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.