Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Autóval megyünk - Autóval kapcsolatos kérdések/észrevételek

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Autóval megyünk - Autóval kapcsolatos kérdések/észrevételek
2013.02.20. 08:14
Az biztos, hogy tanulságos. Akkor a Te kedvedért leírom: Leginkább azt lehet belőle leszűrni, hogy: Ne légy barom!
Mentünk csúszni 6 autóval. Egy autóban volt GPS, az utolsóban...na pont az ment el rossz irányba az A2 Salzburg-Udine elágazásnál. :-) (pedig párszor elmondtam, hogy Udine felé és az első lehajtónál rögtön le is megyünk). Az elágazásnál 100 as korlátozás van és a híd alatt egy rendőrautóból kamerázgattak a zsandárok. Hív a srác, hogy rossz irányba mentek és hallottam a telefonban, hogy visít az autó rükvercben. Szóltam, hogy NEEEE, mert zsaruk a híd alatt...de már késő volt. Visszatolatott vagy 500m-t, és utána besorolt az Udine felé vezető oldalra de már dupla záróvonalon keresztül. Szerencséjére, mint kiderült a rendőr "csak" ezt látta, a tolatást nem. (mi lett volna akkor?) A többiekkel mi már le is jöttünk addigra a pályáról. Én visszamentem hozzájuk (szépen körben ugye). Rendőr mondja: -500EUR.
Ők mondják: -nincs nálunk annyi, kéne egy ATM vagy valami. Rendőr: -Maguk vannak külföldön, oldják meg! és visszaült az autójába.
Összedobtuk és odavittük nekik, erre mondják a rendőrök, hoyg akkor kövessük őket az őrsre. Odamentünk és kérdeztük, hogy mi a tényállás.
-Záróvonal átlépés - hangzott a válasz.
-És ez 500 EUR? ...
-jó, akkor 300 mondta a csőrmester. De addigra már látta kézben a lóvét, valszeg ezért enyhült meg, mert látta a fizetési hajlandóságot. Tehát 300 EUR kifizet (a srác síelésének az ára mégegyszer) és ennyi. Két hét múlva meg is érkezett hozzá Bp-re a hivatalos jegyzőkönyv, bizonylat...stb. Tehát még csak nem is zsebre tették.
Az meg csak plusz infó, hogy 1km-t kellett volna kb. menniük a következő lehajtóig, ahol vissza tudtak volna fordulni, vagy akár direktben a célirányos mellékútra rákanyarodni, ahol vártuk őket (mivel volt náluk GPS) és sokkal olcsóbb lett volna. :-)
A lényeg, hogy külföldiként alapból hátrányból indulsz. Én ehhez tartom magam és extrán vigyázok, bárhol is vagyok külhonban.
Előzmény: (Pulmy 155411)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.