Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Hinterstoder topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2013.12.18. 15:19
Bennem most csak jó emlékeket hagyott a hely, nagyon tetszett. Különlegesen szép természeti környezetben van, de ezt már többen is leírták előttem. Mi ezen a hétvégén szélcsendet és csodálatos napsütést fogtunk ki, csak vasárnap felhősödött kicsit, a fotók kedvéért, amik talán visszaadnak valamit a látványból:
https://sielok.hu/fotoalbum/hinterstoder-2013-12/galeria/

Hinterstoder a kevéssé ismert Felső-Ausztria tartomány legnagyobb síterepe, magyarok még nem igazán ismerik, mostanában kezdik felfedezni, én is először jártam itt. Viszonylag közel van, 5 órás autózással kényelmesen elérhető Bp-ről, szinte végig autópályán, az utolsó szakaszon sok-sok alagúttal.

Jól átláthatóak, de változatosak a sípályák, többségében pirosak, haladóknak való terep szerintem inkább mint kezdőknek. Ami legjobban tetszett, a táj szépségén túl, az a nagy szintkülönbség! 1400 méteres szintet lehet egyben megsíelni, ami azért eléggé kuriózum ilyen közelségben (összehasonlításképpen Kreischberg csúcstól völgyig 1250m) Nem kellett sokáig ügyködnöm a síterepkeresővel, hogy első helyre sorolja Hinterstodert:
https://sielok.hu/sitereplista/orszag/ausztria/altDiff/min/1200/listadizajn/rendmenetidonov/

Ezúttal a Ski CULT síoktatóképző táborában vettünk részt, a cél stílusjavítás volt és nagyon tetszett az egész, az oktatási módszertől az esti videóelemzésekig. Igyekszem beépíteni a tanultakat, remélem sikerül. Napi 2x2 óra intenzív okítást kaptunk úgy, hogy közben élvezeteseket síztünk és az utolsó völgymenettel igencsak elfáradtunk.

A márciusi leírásokhoz hasonló tömeget nem tapasztaltunk. Pénteken még alig voltak a pályán síelők. Szombat reggel kicsit megijedtünk, mert már reggel 9-kor tele volt az egyik parkoló (hatalmas parkolókat alakítottak ki a völgyben), de szerencsére a pályákon már eloszlott a nép, az ülőliftnél kellett csak pár percet várakozni, nem volt vészes egyáltalán, a kabinosoknál nem alakult ki sor, szombaton és vasárnap is lehetett pörögni. Soha rosszabb síhétvégét!
Előzmény: (WéberF 164592)
WéberF
2040 élménybeszámolót írt
2040
17 éve tag
2013.12.18. 11:14
Hinterstoder vegyes emlékeket kelt bennem! 22 éve ott törtem el a térdemet, de előtte - majd utána két évvel nagyon jókat síeltem. Nyilván azóta sok minden megváltozott, én tömegre nem emlékszem, csak változatos pályákra. Igaz mindkét alkalommal márciusban jártam arra és csak hétköznapokon. WFeri
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.