Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Bukovel topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ned
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2014.01.27. 13:04
Mi is tervezünk 1 hét síelést oda, ezért kérdeznélek, hogy mennyire érződik Bukovelbe és környékén a kievi zavargások?
Előzmény: (magnum56 168039)
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2014.01.27. 11:17
Január 19-től 25-ig voltunk Bukovelben, egy 7 fős társasággal. Körösmezőn laktunk egy nagyon barátságos családnál. A szállás kényelmes, a kaja ízletes és bőséges volt, és jóval olcsóbb, mint a pálya mellett.

Az első tervezett sínapon, hétfőn, sajnos esett az eső, így nem tudtunk síelni. A második napon még meleg volt, de már nem esett ez eső csak délután 3-tól, így viszonylag jót síeltünk a kásás hóban. A pályák használhatóak voltak a rosz időjárás ellenére.

A harmadik napon megjött a hideg. A simára ratrakolt pályák lefagytak, elég keménnyé váltak, de még így is élvezhetőek voltak. Igaz a combom megérezte a kemény, fárasztó pályákat.

Mivel a hidegben már be tudták indítani a hóágyúkat, a pályák minősége folyamatosan javult, csütörtökön és pénteken már jól síelhetők voltak.

Szombaton megjött a várva-várt havazás, de nekünk indulni kellet haza, amit sajnáltunk, mert összességében jól sikerült a sítúra.

A bukoveli pályarendszer nagyon jól megtervezett, átgondolt rendszer, egy közepes osztrák tereppel vetegszik. Rengeteg pálya van, ahol a kezdők és haladók is találnak tudásuknak megfelelőt. A pályák karbantartása kiváló, a 14 db libegő 1 kivételével modern osztrák és olasz gyártmány.

A síkultúra azonban messze elmarad az osztráktól. A bukósisak használata kötelező mindenkinek, ami indiokolt is, mert egyesek szinte semmi sítudással döngetnek le a fekete pályákon is. A pálya végén nem mindig tudnak megállni, néha lazán bevágódnak a libegő előtti sorba.

Aki ide jön, készüljön fel arra, hogy semmit sem ér az a szabály, hogy a hátuljövőnek kell viszáznia. Előfordul, hogy hátulról valaki elkaszál, vagy hirtelen bevág eléd és 3 méterrel előtted elesik. Szóval lecsúszás közben figyelni kell jobbra-balra, elére hátra.

Az közutakon is vigyázni kell. Körösmező és Bukovel között 3 rendőri ellenőrzési pont van, ahol 10 km/óra sebességgel kell áthajtani és bármikor megállíthatnak. Alkoholszonda van a rendőröknél, ami egyébként nem lenne baj. Itt azonban nem valódi szondázás folyik, hanem pénbeszedés, amihez a szonda csak ürügy. Az egyik sofőrünket reggel a pályára menetben 1000 hrivnyára büntették pedig nem is ivott. Négyszer-ötször megkérdezik, hogy ittál-e, megfújatják a szondát, ami sípol, ha ittál, ha nem. Ez után lehet alkudozni a rendőrrel, hogy mennyit fizetsz.

Az utak néhol nagyon rosszak, vannak szakaszok, ahol terepjáróval is csak lépésben lehet közlekedni.

Aki mindezek ellenére is Bukovelt választják, (és megússzák baleset és büntetés nélkül) azok valószínűleg elégedettek lesznek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.