Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Arnoldstein topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2014.02.23. 22:36
Ne érts félre, tavaly az én lányom is Arnoldsteinon csapatott, meg valahol Olaszországban is 1 napot (nem velem, hanem a volt feleségemmel) és nagyon élvezte! Van úgy, ha az a jó, ha a mélyvízbe dobják a gyereket és a máshol található pihe-puha tanulópályákat túlzásnak lehet tekinteni... Én mondjuk nem bánom, hogy a gyermek olyan pihe-puhán tanult, így már nem gond neki egy ismeretlen piros, vagy rövidebb fekete (sötétpiros :) )... De fő a biztonság, mer a síelés olyan, mint a medve...: Nem játék! Sport, a keményebbik fajtából, ahol igen nagy a sérülésveszély, elég egy rossz mozdulat. De a veszélyérzet is fokozatosan alakul ki, és azt nem tartom rossznak, ha ezt a terep is támogatja. Arnoldstein szerintem túl kicsi ehhez, illetve nem is túl kicsi, hanem nincs meg az az átmenet és választási lehetőség benne, amivel a fokozatosság kis lépcsőkben megvalósítható. Nyilván az osztrák gyerekek sítalpakkal a lábukon születnek és egyből ott vannak nekik a szüleik, aki szintén profin síelnek, de szerintem nekünk máshogy kell megközelítenünk ezt a dolgot. Mindenesetre az a lényeg, hogy tereptől függetlenül nagyon oda kell figyelni a gyerekekre, mert hajlamosak veszélyérzet nélkül feszegetni a határokat és ebben viszont a tiltás ellenében jó támogatást ad egy ehhez megfelelő pályarendszer, vagy esetleg gyerekeknek épített pálya... Valójában erre gondoltam, mikor azt mondtam, hogy vannak sokkal jobb pályák is gyerekeknek. Ha már egy kéken lazán lerombol, akkor simán neki lehet ereszteni az Arnoldsteini pirosnak is.
Előzmény: (szendre 170410)
szendre
1058 élménybeszámolót írt
1058
17 éve tag
2014.02.23. 22:20
Ok. Értem! Amúgy fent van a síovi, köteles felvonóval. Piciknek remek, és nagyon jó magyar oktatókkal, ráadásul ingyenes. Ok. Én otthon vittem (és máig viszem)oktatásra a törpéimet és csak azután kerültek oda, tehát az első lépéseken már túl voltak. De sokakat ismerek akik itt tapasztaltatták meg a gyerekeikkel először a síelést.
Az viszont tény, hogy minden évben rengeteg gyereket (ezalatt a 6 évnél idősebbeket értem) hoznak ide. (buszparkoló mindig tele) és oktatás szempontjából ez a hely szerintem zseniális. Az a hatalmas "libalegelő" lent nagyon hasznos. Szerintem akik becsatlakoznak fentről azoknak van elég helyük, mivel baromi széles. A tanulópálya azért arrébb van. Jó, lehet keveredés, de veszélyesnek nem mondanám. Aki fentről jön, annak mondjuk tudnia kell, hogy lent tanulók vannak. Én ott még balesetet nem láttam.
A fenti nagyobb "fokozatok" meg szerintem jó átmenetet képeznek a libalegelő után. Csákányoson meg megtanulni felvonózni csak csákányospon lehet. Mivel az is egy tanuló pálya, a kiesés viszonylag normálisnak számít szerintem.
De abban egyetértünk, hogy mindenkinek mások a meglátásai, igényei, elvárásai...stb.
Köszi, most már értelek.
Előzmény: (TamasE 170408)
TamasE
6 élménybeszámolót írt
6
11 éve tag
2014.02.23. 21:51
Zauberteppich (varázsszőnyeg, gumi mozgójárda), ami segít az első liftezés előtti egyensúlymegőrzés kialakulásában, persze most 3-6 évesekről beszélek, Babylift, ami "kiesés" nélkül segít a felvonózás első lépéseinek elsajátításában, mivel tulajdonképpen egy kötél, rajta csomókkal...stb... Aztán a síiskolák elkerített tanulópályái, ahol biztonsággal tanulnak a kicsik. Arnoldstein aljában, ha jól emlékszem egy tárcsás lift van (komolyabb pályán ilyenek már nem üzemelnek), ahonnan a gyerekek lecsúszhatnak a parkoló feletti hüttéig, miközben a becsatlakozó piros pályáról hatvannal rontanak le "profi" honfitársaink, hetvennel meg a többiek... Volt részem benne, én is a tárcsáson vontattam magam először. De ezek csak a saját elgondolásaimmal szemben álló tények. Fent a hegyen gyakori a "gomba" teraszán söröző "szülők" nyugatra, az üvegfalon keresztülnéző vigyázó tekintetétől védett csákányosokban vergődő és kihulló gyerekek látványa... igaz, hogy jól belátható az a lejtő, de én mégsem hagynám magukra a gyerekeket ennyire - de ez is szubjektív.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.