Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Nagy-Hideg-hegy topikból

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.01.16. 21:34
A lány mosolya azért feldobja a tájat:-)!
Előzmény: (TZoli 192768)
TZoli
1158 élménybeszámolót írt
1158
20 éve tag
2017.01.16. 12:05
...az elérhető legjobb téli sportélmény ma...
Ha tudnék elismerőbbet, szebbet írni, mint ami pl arról a 3. képről sugárzik, írnék. De nem tudok, úgyhogy csak annyit mondok, hogy igazán szép teljesítmény és nagyon jó élmény lehetett! Gratulálok!
Előzmény: (WAndrea 192727)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2017.01.16. 07:59
Valóban nem a túraúton, hanem a műúton jöttünk le, mivel vastagon volt rajta hó, és sífutáshoz pont jó nyomok voltak benne (képeken is látszik). Igaz, nem arra preparálták, de a motorosszán nyoma pont jó volt nekünk, plusz pár síelő is jöhetett rajta előtte. Az alsó egyharmad olyan tuti volt, mintha sineken csúsznánk :-)
A túraúton is mentek le többen, bringával és léccel is.
Őszintén szólva az északi pályákhoz mi nem mentünk el, mert nem akartunk sötétedés után leérni és egy óra ebéd/melegedés után rögtön indultunk vissza. Annyit mondtak róla, hogy a nagy északi felvonója nem megy, mert a jégtöréskor megrongálódott egy oszlopa, a kis északi viszont ment szombaton, amikor ingyenes nyílt napot tartottak és kb. 80-an síeltek rajta. Vasárnap nem kapcsolták be, mert nem volt rá igény. Hó van bőven, síeléshez elég, lehet ratrakolni is, mert jó hideg van. Következő hétvégére ideális lehet. Ezen a telefonszámon lehet érdeklődni a nyitásról: 06 27/999 444
Konrád Leo
128 élménybeszámolót írt
128
7 éve tag
2017.01.16. 06:05
Kedves Andrea!

Milyen állapotban vannak az északi pályák és felvonók? Mennyi ott a hó? Gondolom nem a kijelölt "x" jelzésű síúton jöttetek le.
Előzmény: (WAndrea 192727)
janjan
2 élménybeszámolót írt
2
7 éve tag
2017.01.15. 23:46
Nagyon köszi a gyors választ, a beszámolót, a képeket!:) Örülök, hogy jól sikerült a túra. Én múlt szombaton voltam gyalogtúrázni, akkor is szép volt, de azóta a képeitek alapján még több a hó, főleg a fákon.

Örülök a várható fejlesztéseknek is, de, hogy őszinte legyek, kicsit félek is. Ugyanis ha sikerül meggyőznötök a döntéshozókat, akkor ahogy manapság mennek a dolgok, tényleg tűzzel-vassal meg lesznek valósítva a tervek; és ez nagy felelősség is, hogy ne lőjetek túl a célon.

Mondok egy (remélem, elrugaszkodott) példát: az NHH-ra való feljutás most nehézkes a kisbusszal, nyilván fel fog merülni, hogy Királyrétről vagy a Cseresznyefa parkolótól milyen jó lenne egy fülkés felvonót csinálni NHH-ra. Csöndes, nem füstöli teli benzingőzzel a hegyet stb. Ugyanakkor viszont egy ilyen felvonó nyilván nyáron is üzemelne majd, és az NHH (és a Csóványos is) átalakulna Normafává, Dobogókővé. És ezzel elveszne a Börzsöny varázsának a nagy része, hiszen a hegység közepéről, szívéről beszélünk.

Remélem, túlaggódom csak a dolgot, de azért csak óvatosan.
Előzmény: (WAndrea 192727)
WAndrea
1071 élménybeszámolót írt
1071
22 éve tag
2017.01.15. 22:09
Ma voltunk fenn a Nagyhideghegyen! Indult egy kisbusz Budapestről, de csak a sorompóig jutott, ahol elszakadt a hólánca, a busz utasai, bár nem így tervezték, végül túrázva jutottak fel a hegyre. Egy sífelvonó üzemelt (déli), de csak páran síeltek. Akikkel találkoztunk, azok vagy sítúrázók voltak, vagy sífutók, mint mi, vagy gyalogtúrázók, de volt fenn egy hegyibringás csapat is.

Mi autóval mentünk a Cseresznyés parkolóig, onnan pedig pikkelyes sífutólécekkel a turistaházig, jutalmul visszafelé egy 8 km-es, szinte nonstop csúszást élvezhettünk a porhóval borított műúton. Csodaszép idő volt, nulla fok és napsütés délelőtt, délutánra ugyan hűsebb lett az idő odafenn, de a szélcsend miatt vastag hótakaró volt minden faágon, ami varázslatossá tette az erdőt. Az okosóránk szerint 530 méter szintet mentünk fel és le sítalpakon: hazai viszonylatban azt hiszem ez volt az elérhető legjobb téli sportélmény ma.

Fontos információk:
Az utat a sorompótól felfelé még nem takarították le, várhatóan a hét második felében fogják járhatóvá tenni. Jövő hétvégén, ha minden jól megy, akkor menni fog a busz is és a felvonók is Nagyhideghegyen. Hétköznap biztos nem üzemelnek a síliftek.

A következő években pedig jelentős fejlesztések várhatóak itt is, ahogy a többi hazai síterepen is. Ezekről majd akkor írunk, ha lesznek konkrétumok.

Az első képen a webcam, mai fotóalbum itt:
https://sielok.hu/fotoalbum/nagyhideghegy-2017-01-15/galeria/
Előzmény: (janjan 192714)
nhh-andi-2017.jpg
nhh5.jpg
nhh-01-15.jpg
nhh-gab-2.jpg
havasfaknhh.jpg
janjan
2 élménybeszámolót írt
2
7 éve tag
2017.01.15. 20:31
Tényleg, ha valaki tud valamit, légyszi írjon. Nagyon szeretném kipróbálni a Nagy-Hideghegyet, síelni még sosem síeltem ott, persze kirándulni már sokat.

De nehéz így készülni, hogy konkrétan _semmit_ nem tudni arról, hogy holnap jár-e a kisbusz, melyik felvonók járnak stb.

Jobb híján a webkameráról próbáltam kisilabizálni, mi a helyzet: annyit láttam, hogy az egyik felvonó biztosan járt, és voltak, akik síeltek.

Értem én, hogy ez nem egy osztrák síaréna, hanem egy ilyen kézműves dolog, épp ez is tetszik benne (még csak az kéne, síaréna a Börzsöny szívébe). Nem kell a kisbusz se, fölmegyek gyalog, de azért annyit jó lenne tudni, hogy a felvonók mennek-e, mielőtt cuccostól Pestről elindul az ember, szabit vesz ki stb.
ttamas1028
193 élménybeszámolót írt
193
14 éve tag
2017.01.15. 18:26
Valaki aki volt, írja le pár sorba a körülményeket, és a nyitva lévő pályákat, és a feljutást...
Köszönjük!! (Gondolom jópár embert érdekelne)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.