Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Zillertal - Hintertux topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2017.02.08. 15:56
" Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap."
Okos ember pont ezek miatt gleccserre dec. közepéig majd március közepétől megy síelni! :D
Ha kint vagy egész szezonban akkor ez nem tőrvényszerű, de ha hónapokkal előre le kell szervezni a síelést akkor érdemes betartani ezt a jó tanácsot! :)
Bálint Németh
4 élménybeszámolót írt
4
7 éve tag
2017.02.06. 12:30
2017.01.31-től 02.05-ig volt szerencsém kipróbálni a Hintertux gleccser síplyáit. A szállásunk Junsban volt elképesztően olcsón, jó áron a környékhez képest, ahonnan a tuxi közpopnti felvonó 6 percnyi távolságra volt autóval. Az 5-ből 3 napot síeltünk itt. Természetesen most is igyekeztünk elsőkként a felvonókhoz érkezni nyitásra, ami szinte minden nap maradétalanul sikerült is. A 3 napból 2 nap volt élvezhető az időjárás, egyik nap idő előtt lejöttünk a hegyről.

Sajnos idén nagyon kevés volt itt is a csapadék, ami érezhető volt a pályák minőségén. Hiába voltak ratrakolva a pályák, a felső néhány cm puhított havat pillanatok alatt legyalulták, így nagyon hamar kijegesedtek, különösen a felvonókhoz közeli alsóbb szakaszok, valamint a szűkebb részek.

Sok legendát hallottam már a barátaimtól erről a helyről, és sajnos csalódtam. Hiába a nagy magasság, meg a gleccser, sajnos ha az idő ha elromlik, itt érezteti elsőként hatását, így nagyon hamar zord körülmények között találhatjuk magunkat, miközben 1000 méterrel lejebb a többi hegyoldalon héttágra süt a nap.

Pályák:

A felső részen csupa elavult csákányos (???) felvonó, rengeteg "átcsúszó" szakasszal, ami azért szomorú, mert ezek mellet nagyon jó kis pályák vannak (9, 9a, 11, 12, 13). Ezek részemről alapból kilőve, nem a csákányon gémberedve, szélben szétfagyva kívánok elfáradni, hanem a síelés élményben.

A hátsó 5-ös pálya nagyon jó lehetne a csúcsról, ha nem egy csiga lassúságú, őskori 3 üléses felvonó vinne vissza a pálya feléhez (!!!) Itt a fekvés miatt is hajlamos a pálya nagyon hamar szétesni. Szép időben pazar itt a kilátás.

A szaggatott vonallal jelzett piros pályák középen (2, 13, 13a) mind zárva voltak hó hiányában, míg a 2, 2a piros pályák nagyon hamar kijegesedtek.

A bal szélső 1-es piros egyszer lejönni a völgybe nap végén jó, de nem sok élményt ad.

Az 51 EUR-os napi jegyárat irreálisan soknak tartom a kínált pályák mennyiségéért és minőségéért.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.