Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként: összesen 2, rendezés:
Előzmény és válaszok a Alpe d'Huez topikból
Üzenet szövege
Feladó:  magnum56FérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.02.11. 09:54
(Üzenetazonosító: 204653)
magnum56 Hozzászólások: 111
Regisztrált: 2008.10.16.
28 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Két éve voltunk itt, és mi is hasonlókat tapasztaltunk.
A szállásünk szintén Oz-ban volt és ugyanilyen szűk helyen. Mi 7 fős appartmanban laktunk. Egy nappali 2 ággyal, egy franciaágyas kis szoba és egy ablaktalan pici szoba 3 ággyal, az egyik ágy az ágyneműtartóból kihúzható. Ezt a kihúzható ágyat mi kigurítottuk a nappaliba, így éjszaka jobban elfértünk, nappal pedig begurítottuk a nappaliban lévő egyik ágy alá, hogy ne legyen útban.

Az élelmiszer bolt valóban drága és szegényes kínálatú volt. Ez a nagy sörfogyasztóknak hamar feltűnt. Viszont van egy Carrefour szupermarket a völgyben lévő városban Le Bourg d'Oisans-ban. Mi busszal voltunk és egy napra átmentünk Les 2 Alpes-ra. Az út éppen a szupermarket mellett halad el, így megáltunk és feltankoltunk étellel és itallal. Itt a sör harmadába került, mint Oz-ban.

A magyar ember találékony is.
Előzmény: (Zpéter 204634)
Feladó:  Zpéter
Dátum: 2019.02.10. 14:21
(Üzenetazonosító: 204634)
Zpéter Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2009.01.02.

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Ma reggel érkeztem meg innen. Néhány szó, jó és kevésbé az, nehogy Ti is belefussatok azokba a gondokba, amibe én.
1. Sípályák. Sok van, jó vonalvezetésűek, volt rendesen rajtuk hó. Reggelente kicsit nagyobb a sor, de bőven ki lehet bírni, később már eloszlik. Kicsit fura volt, de egyáltalán nem bántam, hogy sok felvonó kilenckor kezd és bőven négy után áll le.
2. Szállás. Oz en Oisans-ban volt, valaminek a C,D épületében. Összességében az átlagos francia színvonalnak megfelelő volt. Azért jó lenne, ha valaki egyszer elmagyarázná a franciáknak, hogy a magyarok is értelmes, érző emberek, sőt tovább menve kulturált lények tehát:
Egyikünk sem akar ágyneműtartóban aludni, mert ugye az apartman öt személyesnek van eladva, de öt ágy már nem fér el 28 nm-en, tehát egy ágyneműtartót hívnak ötödik ágynak, 20 cm-el lejjebb.
Mi is szeretjük, ha nem húz be a hideg az ablakok alatt, különösen azért, mert az említett ágyneműtartóban, öt cm-re a föld felett alvó fiam rendesen megfázott (lehet, hogy emiatt?).
A különszobában levő franciaágyat jó lenne, ha rendesen meg lehetne közelíteni több oldalról, tehát átlagos felépítésű embernek nem elég 40 cm az ágy és a fal között körbe, ez csak arra jó, hogy néha-néha jól beverd a lábad az ablak alatti radiátorba, ami még elvesz a fenti 40 cm-ből.
Nekünk is van ám okostelefonunk, és használunk internetet is, és ha lenne a házban pl. a közösségi szobában vagy a recepció mellett free wifi, akkor nem éreznénk úgy, hogy el vagyunk a világtól zárva egy hétre. Ebben a házban nem volt sehol free wifi, tudom, nem is előírás, de jól eső apró figyelmesség lenne, amivel azért sok helyen találkozik az ember utazás során. (A teljességhez hozzátartozik, hogy az A,B szálláson, 50 m-re van a recepcin free wifi)
3.Beszerzés. Egy élelmiszerbolt van Oz en Oisans Station helyén, megdöbbentően kis kínálattal és magas árakkal. A párom kérte, hogy külön említsem meg, hogy még ez a kevés kínálat is néha igen-igen alacsony minőségű termékekből volt. Három jó evő, 70-90 kilós nagykamasz gyermekeink nem bírták megenni az ott vásárolt készételeket.
4.Közlekedés. Egy faluba (10km) megy egy ingyenes busz, (nem Alpe d Huezbe, nem ám!) kb óránként, de itt sincs egy normális bolt sem, és valamilyen okból kifolyólag a busz is csak akkor közlekedik, ha mennek a felvonók, kb 4-ig, 5-ig.
Viszont Alpe d Huezben a központi stationon van egy Intermarche, ez teljesen rendben van. Csakhogy ide Oz-ból és innen Oz-ba csak sílécen (illetve felvonóval) lehet eljutni.
Szóval ezt jobb tudni, ha azt tervezed, mint én, hogy esténként főzöl egy isteni vacsit a családnak, hát jól át kell gondolni a logisztikáját.
Összességében jó síterep, de ez az Oz-i rész egy nagyon kezdetleges, problémákkal terhelt, alacsony szintű szállás.

laponként: összesen 2, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »