Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Briancon - Serre Chevalier topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2023.02.21. 15:35
Yret forever :)

Montgenevre pedig jobb mint L2A, uh ne sajnáljátok, hogy kimaradt.

Serre Che még mindig nem annyira felkapott, mint a 3 Völgy, L'Espace Killy, vagy pl Paradiski, de minőségben és élmény tekintetében simán hozzák azt a szintet. Egy brianconi szállással pedig még a síelésen kívüli időt is értékesebben el lehet tölteni, mint a többi hegyi szálláshelyen.
baloghzoty
6 élménybeszámolót írt
6
6 éve tag
2023.02.21. 13:39
Álom síelés Serre Chevalier 2023.01.28-02.04
Mi a feleségemmel életünkben először síeltünk Franciaországban. Én több, mint 10 éve ugyan voltam a környéken párszor még a Snowattack kezdetén, de akkoriban snowboardoztam. Lelövöm a poént az elején, hogy, aki nem akar sokat olvasni egyből lássa a véleményünket: 10-es skálán 9-es. Nem tudom 10-es van-e? Remélem. Ez természetesen a mi véleményünk kb. 7-8 év csak és kizárólag osztrák terepeken való síelés után. Ott is van bőven 9-es, de egy alacsonyabban fekvő osztrák pályarendszerrel nehéz szerintünk Serre Che-t összehasonlítani. (Kell-e egyáltalán?) Mi már előre felkészültünk arra, hogy ne Ausztriát keressük a francia pályákon, hanem élvezzük a másságát. Ezért nem ért váratlanul a felvonók és a wc-k minősége. ;-) A hóminősége viszont még annál is jobb volt, mint amire számítottunk. :-)

Utazás saját kocsival pont 12 óra 3 megállóval. Kötelező bevásárlás a briancon-i Carrefourban. La Salle-les-Alpes-ben béreltünk magánházat, ami szuper tágas és felszerelt volt. Az időpont tökéletes, épp a síszünet előtt egy héttel. Nem, hogy sorban nem kellett sokszor állni, hanem megállás nélkül csúsztunk át a kapun és ültünk rá a felvonóra, úgy, hogy előttünk alig láttunk valakit az üléseken. Ez nem a pálya elhagyott, félreeső részen, hanem az egyik csúcsra tartó központi felvonón (Aravet). Ez egy nagyon jó érzés és mi ezt kifejezetten élveztük. Az ülős felvonókat mind egyformára cserélték. Szivacsos, de nem fűtött és plexi nélküli zöld és fekete. Kivéve az Yret (3 üléses fapad), de az meg amúgy is egy extrém élmény. Nekünk nem volt problémánk a hideggel, mert végig gyönyörű idő volt. Hideg, de napos. Hó nem esett. A hegyen -2 és -8 között, de a középállomásnál már inkább 0 vagy pluszok, a völgyben pedig 10-12 is volt napközben. Két, három nap viszont szeles volt és az azért kemény hidegérzettel jár együtt, illetve megnehezíti a csúszást (főleg ha szembe fúj és megállít :-D). Lifteket csak egy délután állították le, de pl. a völgyből induló Le Grotte-t 5 perccel a zárás után újraindították. :-) Ennek szintén nagyon örültünk és a bárból rohantunk, hogy elérjük, így elértük a csúcsra menőt is, ami egy utolsó szuper csúszásra adott lehetőséget. (Ez 5 óra után volt, de egyetlen bucka sem volt az 4-5 kilométernyi csúszás alatt. Ilyet azért Ausztriában ritkán tapasztaltunk.) Ingyen buszjegyet is osztogattak, ha valakinek valamelyik másik faluban volt a szálláshelye. Szerintünk Serre Che térképe egyszerű és a táblák is egyértelműek. Számok helyett neve van a pályának. (Ezt kreatívnak találtuk.) A szám a közepén 100 méterenként csökken a csúcstól lefelé. Nekünk logikus volt. Egyszer sem tévedtünk el, de az is igaz, hogy Serre Che nem egy bonyolult pályarendszer. A Grand Galaxy bérlet, ami egyébként a helyi bérlet alkalmas még 5 másik pályarendszer 1 napi használatára. Mi Montgenevre és Puy-Saint Vincent mellett döntöttünk. Montgenevre szuper volt, de legközelebb inkább Les2Alpes-t nézzük meg. Ott most óriási szél volt, így kihagytuk. Puy-ban hótalpaztunk egész nap. A sípályák ott is tökéletes minőségűek voltak még záráskor is és alig volt ember a csúcsok környékén. Ide biztos visszajövünk csúszni.
Minden pálya reggelre teljes szélességében ratrakolva volt. Mi nem free ride-ozunk, ezért arról csak, annyit, hogy néha nem is tudod hol ér véget a pálya és hol kezdődik a off-piste :-). A hegyen alapvetően két féle étterem (Hütte) van. Tömegételekre specializált, de franciásan megoldott konyha és a valódi étterem minőséget kínáló vendéglátóhelyek, kézműves sörrel és hamburgerrel. Igen ez drága, de ár-érték arányban jó.

Összességében szerintük egy tökéletes és nagyon kompakt sípályarendszer Serre Chevalier. 6 napig akár itt is lehet síelni, de a Grand Galaxy bérlet adta lehetőségek és a jó elhelyezkedés miatt több szezonra is vissza lehet ide térni. Mi szeretnénk. Vicces volt az egyik helyi eladó mondta, hogy várják a havat nem soká. Kérdeztük mennyit és nagyon komolyan mondta, hogy 1 centimétert. Sajnos itt tartunk. Menjen mindenki, aki szeret, ameddig lehet!! :-D Ja és a legjobb pálya (szerintünk) a Cucumelle Briancon felé.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.