Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sölden vagy Cervinia topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2023.03.20. 18:40
Ez így rendben van, költségek szempontjából főleg. Olasz oldalon a nemzetközi bérlet is olcsóbb tudtommal. Mostanság én azt csinálom, hogy a felvonók völgyállomásánál sítároló szekrényt bérelek, így sokkal kényelmesebb, főleg ha nem síbuszt, hanem autót használunk.
Meg is néztem, ha nem csúcsszezon van Cerviniában, az olasz oldalon megváltott nemzetközi 6napos bérlet akár 100 euróval olcsóbb, mint a Svájcban vásárolt....
Előzmény: (D.Dani 218609)
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
14 éve tag
2023.03.20. 09:30
Én megcsináltam Cerviniából a Rothornt úgy, hogy közel 4 órám volt ott: 8:45kor elindultam Cerviniából a Theodulpass fele, aztán Furihoz le jó hosszan, Riffelberg, Gifthittli, kb 10:30kor a Gant állomáson voltam, 14:30ra csúsztam le a Sunnegga vasút aljára Zermattba, onnan egy 5 perces buszút átvitt a MEX-hez, 15:20kor a Trockener Stegen voltam, mert a MEX elég lassan ment, valahol a közepén eléggé fújt a szél (az összeköttetést nem akadályozta). Ha nem busszal, hanem a hegyen át mentem volna vissza, az picivel hosszabb, főleg mivel márciusban a Fluhalp és a Riffelberg alja délután már kásásabb, és nem lehet olyan gyorsan haladni.
Szállás szempontjából Valtournenchben laktunk, 45eur/fő/éjszakáért, de ha nem 2 héttel előtte kezdek keresgélni, akkor 30-35 környékén is lett volna. A cerviniai parkoló 10-15 perc volt kocsival.
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2023.03.19. 20:39
Szia !
Én csak Zermatt/Cerviniát síeltem, Söldenben nem voltam, így a véleményem egyoldalú: Zermatt, Zermatti szállással. Aki síel, és teheti, egyszer menjen ide el. A teljes terep sokkal jobban besíelhető innen, Cerviniából Rothornra eljutni, ahol pl. sok nagyon jó pálya van, hát nem kevés időbe telik, tényleg nagyok a távolságok. Emellett Zermatt mint sífalu is pazar, autómentes, élmény az esti séta. Nyilván drága, de Cerviniában is drágák a jó helyek, az olcsóbb Cielalto részen jópáran megszívták már mind a minőséggel, mind a lokációval, akár itt a fórumokban is utána lehet olvasni. Én valahol a patakparton választanék szállást, síbuszmegálló közelében. Onnan mind a Rothorni, mind a Trockener Steg-i felvonó gyorsan megközelíthető. Pályákat tekintve nem rossz Cervinia, de a Zermatti oldal emlékezetesebb számomra.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.