Sölden vagy Cervinia

ÜZENETEK (24)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
129 élménybeszámolót írt
129
6 éve tag
8 napja
Nagyon úgy tűnik, hogy mi is ott leszünk.
Köszönöm a segítséget.
Előzmény: (JaniJuli 218638)
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
10 napja
Jó szervezkedést!
Mi jövőre is itt leszünk, írjatok priviben, ha tudunk valamiben segíteni.
hamoriarpi
129 élménybeszámolót írt
129
6 éve tag
10 napja
Egyértelműen B!
Előzmény: (JaniJuli 218635)
h i r d e t é s
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
10 napja
Elolvastam MM csodás képekkel megtűzdelt élménybeszámolóját Zermattról. De mivel ö nem járt az olasz oldalon, elmondom, hogy a Rothorn tetejéröl, ha elindulsz VT felé, akkor a Piccolo Cervinio csúcstól csak 1 rövidke ülöliften kell felfelé menned és egészen a faluig le tudsz síelni. Ez kb. 23 km :).
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
10 napja
Csak a zölddel jelölt járat a valtournenchei. A kék Cerviniában van. CV és VT között már ritkán jár és fizetős.

Täschig lehet kocsival menni, Zermattban nincs autós közlekedés, csak pici járgányok, olyanok, mint a taxi.
Täschböl vonatkozni kell, ha ott szállnátok meg. Én annyira nem szeretem a menetrend miatti behatárolódást.
Zermattban jó a busz, ami elvisz a MEX tojásliftjez, vagy a vonat, ami a vasútállomás mellől indul, vagy a Sunnega földalatti, ami Rothorn alatti pályákhoz visz.
Szóval, ha mindennap Zermattban akartok síelni és csak át akartok ruccanni az olasz oldalra, szeretitek a jeges pályákat, élvezni akarjátok a felső tízezer életérzését, szeretitek a népes pályákat és van kedvetek drágán sibérletet venni, akkor Zermatt a jó választás.
Ha szivélyes hangulatot, jó pályák széles választékát, emberibb árakat, kevesebb embert a pályákon, a pályák gyors megközelitését, de esetleges Zermatt felé lezártságot választanátok, akkor VT.
MM
511 élménybeszámolót írt
511
14 éve tag
11 napja
😊
Alakul…

Lehet találni nem túl drága szállást…

.Taeschben meg olcsobb a szállás es 14 perc villamosozas utan ott vagy 2 siterület felvonóinál. Sicuccokat meg lerakod a depokban fenn Zermattban éjszakára.

2 táska élelmiszert hozol ha kocsival jösz, egyszerü és gazdaságos.

Másik fórumban irtam hogy a vonatos megoldás se túl drága eljönni Svájcba…

Üdv
hamoriarpi
129 élménybeszámolót írt
129
6 éve tag
11 napja
Autózás kizárva.
Általában ski in-ski out szállást foglalok.
Itt buszmegállóban igyekszem. Bújom a bookingot meg a busztérképet.

Jól látom, hogy a síbusz csak a Carosello és a Funnive Cervinia között jár, a többi pedig fizetős helyi járat? Nem azon a pár euron rugózom, csak jó tudni + akkor gondolom átszállás is van.

https://aosta.arriva.it/en/valtournenche-cervinia/

Amúgy elkezdtem nézni Zermattot is szállás szempontjából. 1500-2000€-ért ott is találni visszafogott, 3-4 személyes appartmant ellátás nélkül. Időspórolás tekintetében meggondolandó az itteni megszállás. Kevésbé látom rizikósnak, mint VT-t.
Előzmény: (JaniJuli 218628)
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
11 napja
Ja, és Valtournenche-ben több helyen, pl a piazza Carrelnél, ingyenes parkolás van.
MM
511 élménybeszámolót írt
511
14 éve tag
11 napja
Hello,
Nos én mint a svájci turisztikai szervezet (mySwitzerland) önjelölt Örökös platina kolomp és alpesi kürt nagykövete, a nemzetközi turizmus, a bilaterális GDPhez való hozzájárulás, a kisvállalkozások támogatása, a kulináris tapasztalatok gyüjtése, az egészséges életmód, stb szem elött tartásával teljesen támogatom hogy gyertek Zermattba, még ha a szomédból is.

A svájci mérmökcsapatunk már dolgozik az FW projekten (fantastisches Wettergerät - fantasztikus idöjárásgép) hogy a tervezett idöpontra ne legyen szél és sok idöt tudjatok tölteni Zermatt terepén, ami szimplán lenyügözö.

Promóciós videónk kollégámmal Rogerrel, hamarosan elérhetö lesz.

Ui:
Szervezetünk nem vállal felelösséget költségekért amik felmerülhetnek a Zermatt élmény utáni addiktológiai szakrendelések vizsgálatából kifolyólag.

😊

MM
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
11 napja
Nem tudom, hogy hány fös a csapat, de pl. ez:

https://www.booking.com/hotel/it/maisongorret.sv.html?auth_success=1

Nem a legideá´lisabb helyen van, kicsit gyalogolni kell a piazza Carrelig, nézd meg a Google mapson

https://www.casevacanza.it/
ez a honlap jó

https://www.miramonticervino.it/
ez a Miramonti saját honlapja, de a Bookingon is meg lehet nézni. Van egy Miramonti 1500, ez közel van a buszvégállomáshoz, de föleg szobáik vannak, amiben nincs konyha. Viszont van egy közös étkezö-társalgó. Rá kell kérdezni, hogy megvan-e még a konyhás lakás (mi vagy 8 éve laktunk ilyenben). Az appartementi 1500 a falu központibb részén van, nagyon szép és új, de a buszmegállóhoz kicsit gyalogolni kell.

Sajnos konyhás apartmanról nem tudok többet. A mi apartmanunk az egyetlen, ami ennek a tulajnak van.

Sölden, egyébként nagy kedvencünk, remek liftek, széles pályák, december elején szoktunk 2 hetet ott lenni.
Mi Zwieselsteinben szoktunk lakni, ami csendesebb, mint Sölden és a síbusz nagyon gyakran jár.
hamoriarpi
129 élménybeszámolót írt
129
6 éve tag
11 napja
Abszolút csak kapkodom a levegőt a csapat segítőkészségével kapcsolatban! Tényleg!

Az azért egyre beszédesebb, hogy Sölden-Gurgl rajongó még nem kommentelt...
Meglepődtem, hogy Söldenben is szó esik pályakarbantartási hiányosságokról, amit egyébként Ausztriában többször tapasztaltam. A legkirívóbb a Bad Gastein-i hetünk volt. Azt a továbbiakban ki is húztuk a visszamenős síterepek listájáról.
Olaszországban, főleg a Dolomiti Superski területén rendelkezem nagyobb tapasztalattal, ahol eddig ilyennel nem találkoztunk. Lehet mondani, hogy az olaszok félvállról vesznek dolgokat, de ebbe a capuccino és a pályavasalás nem tartozik bele.
Esetleg Valtournanche-i szállást hol érdemes keresni? Milyen oldalon?
Ami preferencia az annyi, hogy tiszta, jól megközelíthető legyen, autót biztonságosan le tudjam rakni (Egyetlen egyszer sem szeretem beindítani a síhéten. Pályához kocsikázás kizárt, mert féltem, hogy 1: ajtót rányitnak, síléccel elmennek mellette... 2: a napi 2 kicsi Jäger legurul, mert jól esik. Síbusszal nincs bajom, ha lehet rá számítani.), legyen felszerelt konyha, mert félkész v konyakész ételeket szoktunk vinni, mindenkinek van 1-2 estéje, amikor megvendégeli a társaságot.
Bookingot nézzek vagy van valami speckóbb appartmankereső?
JaniJuli
89 élménybeszámolót írt
89
5 éve tag
11 napja
Szia!
Mindkét területen voltunk. Sölden jó, de Cervinia verhetetlen.
Mi január második hetétől március végéig már hetedik szezonban itt vagyunk.
A hozzászólásokból minden kiderül, hogy Zermatt luxus és drága. Nemcsak a szállítás, de a sibérlet és a kaja is.
Cervinia centruma sem olcsó, de onnan könnyű a pályákat elérni, nem kell busz.
A mi kedvencünk Valtournenche. Igaz, hogy sibusz kell a Salette lifthez, ami felvisz a pályákhoz, de ez kb 20 percenként jár.
Valtournenche nem puccos. Lehet hotelben, BB-ben, vagy lakásban megszállni.
Mi a piazza Carrellnél lakunk, itt van a busz végállomása, itt mindig fel lehet férni a buszra.
A tömeg, egyéként, januárban nulla.
Az egész terület szélérzékeny, de Valtournenche a legvédettebb.
Ha nincs szél, gyorsan át lehet jutni sítalpakon Cervinia vagy Zermatt területeire.
Tegnap VT-böl a 8.25-ös busszal indulva 9.30-kor már Zermattban, a Teodul gleccser tetején voltunk. Tehát, ha nyitva van az átmenet, hamar fel lehet jutni akár Zermatt legtávolabbi részeire, de úgy 13 óra körül érdemes visszaindulni.
Ha nagy a szél, Cerviniából kocsival, taxival kel Valtournenche-ba átjönni, mert a busz ritkán jár CV és VT között.
Ha mindkét rendszer le van zárva, akkor Torgnonba le lehet autózni.Ez nem túl nagy terület, de kellemes.
A Salette völgyi állomásán van sidepo is.
Ha kocsikázást is el tudtok képzelni, akkor Maen is szóba jöhet szállásként.
Sajnos manapság ritka a nagyon erős havazás, de ha van, ragyogóan takarítják az utakat.
A pályák kitűnően vannak ratrakolva, ami Söldennek nem erőssége:(.
Tavaly kevés volt a hó, de jók voltak a pályák. Idén viszont jobb volt a hóhelyzet.
Most Zermatt sem a szokásos, jeges formáját hozza.
Zermattban hidegebb van, mint az olasz oldalon, ami januárban meggondolandó.
A táj elképesztö mindkét oldalon.
Tavaly 14, idén 7 alkalommal mentünk át a Zermattot oldalra. Persze nem használtuk ki az összes lehetséges átjutást :).
Maga VT is nagyon kellemes, sorállás a lifteknél esetleg hétvégén, amikor Milánóiból idejönnek. Egyébként majdnem üresek a pályák.
20230204-073409-Large.jpg
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
12 napja
Ez így rendben van, költségek szempontjából főleg. Olasz oldalon a nemzetközi bérlet is olcsóbb tudtommal. Mostanság én azt csinálom, hogy a felvonók völgyállomásánál sítároló szekrényt bérelek, így sokkal kényelmesebb, főleg ha nem síbuszt, hanem autót használunk.
Meg is néztem, ha nem csúcsszezon van Cerviniában, az olasz oldalon megváltott nemzetközi 6napos bérlet akár 100 euróval olcsóbb, mint a Svájcban vásárolt....
Előzmény: (D.Dani 218609)
D.Dani
60 élménybeszámolót írt
60
13 éve tag
12 napja
Én megcsináltam Cerviniából a Rothornt úgy, hogy közel 4 órám volt ott: 8:45kor elindultam Cerviniából a Theodulpass fele, aztán Furihoz le jó hosszan, Riffelberg, Gifthittli, kb 10:30kor a Gant állomáson voltam, 14:30ra csúsztam le a Sunnegga vasút aljára Zermattba, onnan egy 5 perces buszút átvitt a MEX-hez, 15:20kor a Trockener Stegen voltam, mert a MEX elég lassan ment, valahol a közepén eléggé fújt a szél (az összeköttetést nem akadályozta). Ha nem busszal, hanem a hegyen át mentem volna vissza, az picivel hosszabb, főleg mivel márciusban a Fluhalp és a Riffelberg alja délután már kásásabb, és nem lehet olyan gyorsan haladni.
Szállás szempontjából Valtournenchben laktunk, 45eur/fő/éjszakáért, de ha nem 2 héttel előtte kezdek keresgélni, akkor 30-35 környékén is lett volna. A cerviniai parkoló 10-15 perc volt kocsival.
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
18 éve tag
13 napja
Szia !
Én csak Zermatt/Cerviniát síeltem, Söldenben nem voltam, így a véleményem egyoldalú: Zermatt, Zermatti szállással. Aki síel, és teheti, egyszer menjen ide el. A teljes terep sokkal jobban besíelhető innen, Cerviniából Rothornra eljutni, ahol pl. sok nagyon jó pálya van, hát nem kevés időbe telik, tényleg nagyok a távolságok. Emellett Zermatt mint sífalu is pazar, autómentes, élmény az esti séta. Nyilván drága, de Cerviniában is drágák a jó helyek, az olcsóbb Cielalto részen jópáran megszívták már mind a minőséggel, mind a lokációval, akár itt a fórumokban is utána lehet olvasni. Én valahol a patakparton választanék szállást, síbuszmegálló közelében. Onnan mind a Rothorni, mind a Trockener Steg-i felvonó gyorsan megközelíthető. Pályákat tekintve nem rossz Cervinia, de a Zermatti oldal emlékezetesebb számomra.
MM
511 élménybeszámolót írt
511
14 éve tag
13 napja
Hello
Ahogy irták nem 1 kategória a két hely.

Egyszer sieltem Sölden/Gurglban, nagyon rendben volt de sokan voltak és nem oszlott el a tömeg. Jó pályák, szép látvány de nem zártam a szivembe.

Zermatt teljesen más, praktikusan egyedi kategória. A Cerviniai oldalon nem sieltem, úgyhogy arról nem nyilatkozok. Nem volt rá szükség mert Zermatt bőven elég egy hétre. Tény hogy ritkán leállnak a liftek inkább az olasz oldalon a szél miatt. Mi mindig Zermattban szállunk meg és nem kockáztattam meg hogy az olasz oldalon ragadjak. Az a ciki szituáció...

Most már jobb a zermatti nagyfelvonó a gleccserre, onnan pedig le lehet sielni Cerviniába, úgyhogy rosszabb idő esetén is abba az irányba működik a hazajutás.

Nyáron pedig megnyitják az új liftet a gleccseren az olasz határról a Klein Matterhornra ami javitja a besielhetőséget.

Wallis/Valais Svájc legnaposabb régiója, Január jó időpont, nincs már annyira hideg, stabilabb az időjárás, ahogy irták előttem ritka a lezárás a svájci oldalon.

Mi sokszor járunk Zermattban, télen, nyáron....Kedvenc helyünk...30-nál abbahagytam a látogatások számolását. Kb 2x volt nagyon csúnya felhős idő.

Az is tény hogy ha felmész Cerviniából a gleccserre, időhiány miatt nehéz lesz körbejárni a svájci részt mert 3 nagy tereprész van + a gleccser.

Ha 30éve sielsz, ne hagyd ki Zermattot, csak ezt tudom mondani....

Lehet jo áron szállást találni itteni viszonylatban.

Tudom ez kicsit Zermatt rajongói vélemény de gondoltam leirom😊

Ha kell info irj nyugodtan ide.
Üdv
D.Dani
60 élménybeszámolót írt
60
13 éve tag
13 napja
Zermatt/Cervinia és Sölden. Előbbi helyen szerintem is az olasz szállás a jó döntés.
hamoriarpi
129 élménybeszámolót írt
129
6 éve tag
14 napja
"Ha a távolság, és a valamivel magasabb ár nem probléma, akkor én megkockáztatnám Zermattot, szerintem nem egy súlycsoport a két hely."

Ezt Zermatt és Cervinia vagy Zermatt és Sölden viszonylatban mondod?

Ha Zermattra kerül a választás, a szállás akkor is Cerviniában lesz. Zermatt nagyon fájdalmas, ahogy néztem.
D.Dani
60 élménybeszámolót írt
60
13 éve tag
14 napja
Lehet, hogy picit túloztunk. Az idei szezonban szerintem max 15, de inkább 10 olyan nap volt, amikor nem ment a Zermatt-Cervinia összeköttetés, ebből is egymás után max 3 (ebből kettőt pont benyaltunk, de a másodikon már az olasz oldalon elég jót síeltünk, az utána levő 3 nap meg igazi ajándék volt). Söldenben arányaiban többször szívtam meg a rossz idő miatt, mint Zermatton. A hirtelen lemondást meg persze nem úgy gondoltam, hogy áttenni máskorra, hanem inkább máshova, pl Ausztria középső részén simán lehet jó idő akkor, amikor Zermattban nincs, és bár lehet, hogy last minute nem kapsz ár/érték arányban olyan jó szállást, mintha előre lefoglalnád, de csak az olasz autópályadíjból visszajön a különbözet :-)
A hóhiányról meg annyit, hogy Söldenben is hószegény volt az idei szezon, és a Zermatt akkor is sokkal nagyobb, ha csak a hóágyús pályák mennek. Nem tudom, hogy melyik kilométerszám hogyan jött ki, de Zermattot sokkal tovább tart alaposan átsíelni, mint az ötztali terepeket.
Hütték: a személyzet hozzáállása teljesen rendben van mindkét helyen, Söldenben a kedvenc hüttémet sajnos alaposan átalakították és nem a jó irányba. Többnyire nagy, önkiszolgáló hütték vannak. Cerviniában rendben vannak a hütték, a svájci oldalon annyira nem jöttek be, mert elég drága volt és annyira nem volt jó a kaja.
Ha a távolság, és a valamivel magasabb ár nem probléma, akkor én megkockáztatnám Zermattot, szerintem nem egy súlycsoport a két hely. Ha a kedvenc pályáimat kéne ezekről öszeszednem, akkor az első 10-ből kb 8 lenne zermatti, 2 söldeni, a Gurglről meg egy se, jó pályák vannak ott is, de valahogy semelyik se olyan emlékezetes. Dde persze azt is megértem, ha az Ötztal mellett döntötök, azt egyszerűbb leszervezni, valamivel kevesebb a kockázat.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.