Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Sölden vagy Cervinia topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
D.Dani
65 élménybeszámolót írt
65
15 éve tag
2023.03.20. 09:30
Én megcsináltam Cerviniából a Rothornt úgy, hogy közel 4 órám volt ott: 8:45kor elindultam Cerviniából a Theodulpass fele, aztán Furihoz le jó hosszan, Riffelberg, Gifthittli, kb 10:30kor a Gant állomáson voltam, 14:30ra csúsztam le a Sunnegga vasút aljára Zermattba, onnan egy 5 perces buszút átvitt a MEX-hez, 15:20kor a Trockener Stegen voltam, mert a MEX elég lassan ment, valahol a közepén eléggé fújt a szél (az összeköttetést nem akadályozta). Ha nem busszal, hanem a hegyen át mentem volna vissza, az picivel hosszabb, főleg mivel márciusban a Fluhalp és a Riffelberg alja délután már kásásabb, és nem lehet olyan gyorsan haladni.
Szállás szempontjából Valtournenchben laktunk, 45eur/fő/éjszakáért, de ha nem 2 héttel előtte kezdek keresgélni, akkor 30-35 környékén is lett volna. A cerviniai parkoló 10-15 perc volt kocsival.
teletabiii
56 élménybeszámolót írt
56
19 éve tag
2023.03.19. 20:39
Szia !
Én csak Zermatt/Cerviniát síeltem, Söldenben nem voltam, így a véleményem egyoldalú: Zermatt, Zermatti szállással. Aki síel, és teheti, egyszer menjen ide el. A teljes terep sokkal jobban besíelhető innen, Cerviniából Rothornra eljutni, ahol pl. sok nagyon jó pálya van, hát nem kevés időbe telik, tényleg nagyok a távolságok. Emellett Zermatt mint sífalu is pazar, autómentes, élmény az esti séta. Nyilván drága, de Cerviniában is drágák a jó helyek, az olcsóbb Cielalto részen jópáran megszívták már mind a minőséggel, mind a lokációval, akár itt a fórumokban is utána lehet olvasni. Én valahol a patakparton választanék szállást, síbuszmegálló közelében. Onnan mind a Rothorni, mind a Trockener Steg-i felvonó gyorsan megközelíthető. Pályákat tekintve nem rossz Cervinia, de a Zermatti oldal emlékezetesebb számomra.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.