Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
domi.12
42 élménybeszámolót írt
42
17 éve tag
2010.01.07. 16:20
Remélem, a Höffi négyszemélyes felvonója alatt békésen legelésző őzeknek volt nyitójuk a Budweiserhez...! :)
Előzmény: (kulacs 78101)
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2010.01.02. 08:59
december 29-én voltunk.
A Hochwurzen-en, a Planai-n és a Haus-i pályákat próbáltuk ki. A dec 25-i esőből ide is jutott bőven. A pályák nagyon jegesek. Az öt napos Amade sielésünk alatt itt találkoztunk a legnagyobb tömeggel. Minden pályát lehet használni, de mind jeges.
A Planai és a Hochwurzen közötti liftállomásnál parkoltunk le.
A Hochwurzennel keztünk. Szeritem a környék legjbb adottságú hegye, itt vannak a legjobb pályák, kár hogy nincs sok pálya. Van egy viszonylag új lift a hibrid, melyen ülő székek és kabin is van. Ezzel nagyon szépen fel lehet jutni, a mellette lévő pálya nagyon jó, de a régi kabin-csoportos felvonó középállomására visz, innen másfelé is el lehet kalandozni. A Tauernalm-tól (rönkhütte) le lehet csúszni ehhez a felvonóhoz. Ezek a pályák jók voltak. Nem túl jegesek. A lenti rész, már gázosabb volt, a házak között található kék pályákra gondolok. Itt már csak a hóágyúk által kirazlot pályákon volt hó (jég)
Ezután átmentünk a Planai-ra.
Az új 8 üléses litnél nagyon sokan voltak. A kedvencünk a 12 -es pálya, most szimtén jeges volt. Olyan, hogy csak a ratak lánctalpnyomait láthatod rajta.
Átcsúsztunk Haus-ba. Az átkötő pályák, gondolom a magasságuknál fogva egy fokkal jobbak voltak. A Höfi lifteknél lévő pályák nem voltak rosszak, a tömeg sem volt veszélyes.
Ahogy visszafelé jöttünk Hausból, kell használni egy rövid csákányos felvonót, mely egy kis katlanból indul, a 12-es pálya elejére visz föl. Lärchkogel-Südlift a neve a térképen. Na ezt messziről kerüljétek el délután. Mi itt egy jó 20 percet vártunk. Már azon gondolkodtam, hogy gya log felmegyek, csak 79 méter a szintkülönbség.
A Talfahrt-ot kihagytuk, lifttel mentünk le, mint szinte mindenki.
Amíg nem esik hó rendesen, addig szerintem ez marad a helyzet.

Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.