Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Shuttleberg : Flachauwinkl - Kleinarl topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
kócos
1234 élménybeszámolót írt
1234
19 éve tag
2010.03.08. 19:57
Az összes idei évre engedélyezett kék szint elhasználtad.
XI-esek.
Előzmény: (Stani 86924)
Stani
5443 élménybeszámolót írt
5443
Admin
2010.03.08. 19:53
A délelőtti oki után úgy gondoltam, hogy itt az ideje valami számomra újra. Ahogy nézem, nem csak számomra, hanem a fórum számára is új. Elvileg tegnap délutánra terveztem, de mivel a Radstadti Tauern felett felhők gyülekeztek, így maradt Radstadt. A mai napsütéses időben – igaz délutánra a felhők is megjelentek – nem lehetett kérdés, hogy Wagrainból egyenesen a Shuttlebergre megyek.

Shuttleberg egy fantázianév (de sokan csak így ismerik), és Flachauwinkl-Kleinarl síterepet takarja. Gyors elérhetőség ide vagy oda, kissé eldugottnak számít ez a síterep, közel a Tauern alagúthoz, az A10-es autópálya mentén. Ma az A10-esen közelítettem meg a síterepet, másik lehetőség, ha Wagrainból egy normál hegyi úton Kleinarlnál száll be az ember.
Véleményem szerint a régióba (Salzburger Sportwelt) érkező vendégek nagy része Flachau-Wagraint választja, esetleg Alpendorfot (St Johann), Zauchenseet; Shuttleberg valahogy kimarad a rajzásból.

Fél egy után érkeztem meg a parkolóba, ahonnan egy hatüléses buborékos szállítja fel a síelőket. Pályákon alig lézengtek, szép téli idő; havas fenyőfákkal és napsütéssel. Kell ennél több ?
Felérve átszállás egy újabb hatülésesre, ami már párnázott székekkel kínálja a kényelmet.

Ezzel is felérve, két újabb hatszemélyes libegő közül (már lassan kezd unalmassá válni:) választhatunk; az egyik a Powder Shuttle (nomen est omen), a majd' 2000 méteres csúcsra szállít fel, és izgalmas mélyhavas területeket lehet a csúcsáról elérni.
A másik, az Absolut Shuttle a félcső és az Absolut Park aljáról indul. Felérve ezzel a felvonóval újabb freeride szívet megdobogtató helyeket fedezhetünk fel, északra elnézve a nem is olyan távolban emelkedő kereszt a Grießenkareck csúcsát jelöli, aminek túloldalán már Flachau széles pályáit találjuk (ide tervezik az összeköttetést).

Kleinarlba, azaz a hegy másik oldalára nem síeltem le, végig Flachauwinkelben élvezkedtem, pályákon és azokon kívül egyaránt. Igaz ez a nap inkább a pályán kívülről szólt. A freeride részek könnyen elérhetők, nulla vagy minimális mászás nélkül (mindenképpen jóval kevesebb mászás, mint Obertauernen). S a hó? Az maga volt az álom, finom, száraz pihe-puha porhó, olyan, amit február 13.-án tapasztaltunk OT jobb részein. Hóból pedig van bőven, a Powder Shuttle tetején a hómérce 190 cm-t mutatott, így terepen sem kellett attól tartani, hogy elkap a léc valamit.
Van itt minden lejtő; tágas, famentes részek, ritkás tree skiing, sziklák, letörések, mindez valami csodás egységet képezve, olyat, ahol az ember minden 10. méter után megállna, hogy megörökítse a pillanatot, a tájat, a természetet, a fényeket. A Powder Shuttle-tól a flachauwinkli völgy irányába is jó néhány nyom ment alább, és igen komoly freeride lehetőségeket véltem felfedezni. Egyedül azonban nem próbáltam be.

A pályák tökéletesek, jó kis porhavas lejtők, szélesek, piszok jól lehetett carvingolni, vagy ki, amit akar. A völgybe (Flachauwinkel) levezető kék inkább piros, igaz elvileg van egy elkerülő síút, amit itt-ott lehetett látni.

Mit is mondjak még, valóban egy kellemes hely, és Flachauwinkellel lett egy favorit helyem, még biztos visszajövök, remélhetőleg még ebben a szezonban.

Néhány fotót is lőttem, de Murphy törvényét igazolva pont az új helyen merültek le az elemek, így vakuzni nem tudtam, holott a fényviszonyok (ellenfény) többször megkövetelte volna ezt. Majd legközelebb !

Koty, Minerel, na és Vassy ! Ide nektek is el kell jönni, aztán „forgathatunk” egy OT –hoz hasonló freeride videót :)

Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/shuttleberg-2010marcius/galeria/
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.