Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Saalbach - Hinterglemm topikból

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2010.08.03. 21:37
Gelencén születtem, Erdélyben. A helyesírás ugyanúgy elvárható mindenhol, mindegy hol él vagy született az ember. Konzervatív vagyok de ez szolgálja nyelvünk fennmaradását. Engem zavar, ha ilyeneket olvasok.
Előzmény: (Varghasz 89389)
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2010.08.03. 21:02
Szia!

Igazad van, ezek helyesírási hibák. Rengeteg üzenetben előfordulnak, biztosan vannak az enyémekben is, sőt a Te figyelmedet is elkerülte néhány még a kifogásolt üzenetben is. Sajnos ez az sms-ek és e-mailek jellemzője lett.

Én személy szerint örültem, hogy egy erdélyi fiú csak írásban vét hibát, szóban ezeket nem nagyon vennéd észre. Sok magyarországi magyar sem tud helyesebben írni, ami persze nem kifogás senkinek.

Üdv!
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2010.08.03. 20:58
Szia!

Hinterglemmben a Pitterle Apartmanban voltunk. 420 Eurot fizettem 6 éjszakára 2 felnőttnek és 3 gyereknek végtakarítással, IFA-val a B apartmanért. A ház a központban van, a Reiterkogel lifttől 20-30 m-re az út túloldalán, az uszoda 100 m-re van.
http://www.appartement-pitterle.at/

Jó nyaralást!
Előzmény: (bekesandor 89383)
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2010.08.03. 20:50
Bár a kerékpározáshoz nem lesz rá szükséged, de azért a következőkre nem árt figyelned:
1. megtudnád mondani, helyesen: meg tudnád mondani
2. kerűlt, helyesen került
3. belűl, helyesen belül
4. végül, ami borzalmasan tud bosszantani: ...pár napot szeretnénk eltölteni Hinterglemmben... és nem hinterglembe!

Egyébként olcsó és jó szállás Hinterglemm mellett: http://members.aon.at/mitterbrand/
Előzmény: (bekesandor 89383)
bekesandor
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.08.03. 07:47
hello,

Megtudnád mondani, hogy hol voltatok elszállásolva és mennyibe kerűlt a szállás?
Pár napon belűl indulunk ausztriaba a barátnőmmel bicajozni és pár napot szeretnék eltőlteni saalbach-hinterglembe is.


esetleg ha még valaki tud olcsó szállást az még irhat :)

köszi!
Előzmény: (Varghasz 89378)
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
2010.07.31. 21:33
Július közepén egy hetet Hinterglemmben töltöttünk. A szállásunkhoz járt az új "Joker kártya" is, szerintem ez egy nagyon jó akció idén. A szállásunk a Reiterkogel felvonótól 20 m-re volt. Ezen kívül a Zwölferkogelbahn, a Schattberg express és a Kohlmaisbahn üzemelt. Mind a négy felvonóra érvényes a Joker kártya, korlátlan használattal az üdülés ideje alatt, a felvonókkal a bringákat is fel lehet vinni. A Reiterkogel és a Schattberg völgyállomásánál ingyenes kerékpár tisztító gőzborotvák állnak rendelkezésre.
Mivel eddig nem nagyon bicikliztek a gyerekek ilyen terepen, az ugratókkal, rámpákkal kiépített downhill pályákat hanyagoltuk. Azt azért megfigyeltem, hogy a többség a blue line-t használta, a pro line-ra kevesebben merészkedtek, a felvonóból a legnehezebbnek az x-line tűnt. Mi a hinterglemmi szánkópályán gurultunk lefelé, vagy a völgyben futó kerékpárutakat használtuk. A Schattbergről a Schattberg Westen és a Hacklbergeralmon keresztül azért ledöngettünk. Ennek az útnak a teteje a Hacklbergeralmig azért kezdőknek nem ajánlott. Az eleje nagyon meredek emelkedő, a SchWesttől az almig meg egy "zerge csapás", sziklákkal, gyökerekkel, vízmosásokkal. A nagyobbik fiammal élveztük, de a 10 éves néhol majdnem sírva fakadt. Az Almtól egy kavicsos erdei út, az már könnyű. Hasonló út jön le a Zwölferkogelről is. Itt mondjuk nem értettem, hogy a középállomáson miért kellett átszállni a felső szekcióba, miért nem folyamatos üzemben ment a lift.
A kártyával ingyen használhattuk az uszodát és a saalbachi fürdőt is, bár itt iszonyú sokan voltak a kánikulának köszönhetően. Arra azért figyeljetek, hogy bár ki van írva, hogy a kék csúszda csak "gumibelsővel" használható, többen lejönnek rajta, mint egy sima csúszdán háton, vannak benne szűkítők, amik nagyon meg tudják ütni az oldaladat, ha nem gumiban ülsz.
Fölmentünk a Teufelwasserhez is a talschlussban. Kártyával az ide járó kisvonat is ingyenes, de bringával is teljesíthető. Ez egy patak, ahol kis medencékben különféle fából ácsolt malmokkal, árkokkal játszhatnak a gyerekek, míg a felnőttek mezítláb élvezik a 10 fokos természetes kneipp taposót.
A kalandparkot nem próbáltuk, rengetegen voltak, ide nem volt érvényes a kártya, amúgy meg drága.
A Reiterkogelen a "Kodok hegy" 5-12 éveseknek nagyon érdekes. Egy kb 4 km-es túra alatt a gyerekeknek tíz próbát kell kiállniuk, feladatokat teljesíteni. A megoldásokat egy űrlapra felírják, amit a kabinos alján kell bedobni a postaládába, és állítólag értékes nyereményeket sorsolnak ki. Hasonló Saalbachban a Montellino a Kohlmaisbahn felső és középállomása között, de az legfeljebb 6-7 évesek élvezik még, az kicsiknek való.
Néhány kép.
Zwölferkogel a Reiterkogelről, a hegy aljában az új kabinos építkezése
Kodok, második állomás
Kodok, hatodik állomás
Reiterkogel a Zwölferkogelről
A szánkópálya nyáron, szemben a Zwölferkogel
Szemben a Schattberg a Kohlmaiskopfról
Az X-line egy szakasza a liftből
Úton a Schatberg Westre
Hohe Penhab
Alpesi idill
Teufelwasser
Az új kabinos építése Hinterglemmben
Kodok, első állomás
Háttérben a 3000-esek a Hohe Penhabról
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.