Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2013.04.16. 21:18
A magyar törvények nem írnak elő napokat, hanem óraszámban vannak többnyire megadva a képzési programok. Az OKJ-s sportoktató képzés képző intézménytől függően akár 300 óra is lehet. (Az ISIA 350 órát ír elő a bélyegre és 450-et a kártyára, tehát ez már közel van ehhez...) Nem annyira pitiáner ez, mint ahogy sokan gondolják. Ráadásul a záróvizsga is elég komolyan körül van írva az állam által.
Még 1x: én sem tartom jó szerkezetűnek ezt a képzést, de lebecsülni sem érdemes.

A rendszerekben valóban vannak komoly problémák. Erre utal, hogy az osztrákoknál nem működik felhőtlenül a többszintű képzés, mert az állami oktató túl drága ahhoz képest, amennyit ki tud termelni. De mégcsak nem is tartományit használnak a síiskolák, hanem inkább Anwärtert. Vagy képesítés nélkülit, vagy külföldit. Most hallottam, hogy szívesen alkalmaznak szlovén államit, mert neki nem kell kifizetni az osztrák államinak kötelező minimumot, ő alig kap többet egy Anwärternél. A magyar OKJ-s síoktatók sorra kapják a magánórákat, mert képesek jól megtartani, de elég minimálbért fizetni nekik.
Nem egyszerű megtalálni az optimális középutat a képzés tartalmai (ami a gyakorlatban költséget jelent) és a realitás között.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.