Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
ozsi
2143 élménybeszámolót írt
2143
14 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatásról, síoktató képzésről másképpen
2013.04.16. 21:36
Az SMSZ egy egyesület. Aláírathat akármit, attól az nem fog felülírni jogszabályokat. Sajnos a magyar jogi környezetben egy még egy testnevelő tanár is oktathat, és alapíthat síiskolát. Ez van, és egyelőre nem látszik megváltozni. Ehhez képest nagyon jó, ha valaki elvégzi az OKJ-s síoktatói tanfolyamot. Az egyébként a tanfolyam anyagában elhangzik hogy mire jogosít, csak hogy pl. ne vigyenek pályán kívül embereket. De akármit is írt alá az egyesületben, a vállalkozói igazolványt meg fogja kapni.

Állami szinten azt sem lehet elérni, hogy ne akarják ugyanazon rendszer szerint képezni a személyi edzőt, a röplabdás oktatót (segédedzőt) meg a síoktatót. Ezért is csináltunk saját tanfolyamot, mert így több lehetőségünk volt a keretek alakítására (több gyakorlati nap, oktatási gyakorlat stb.).

Lehet emelni a követelményeket, az óraszámot stb. De minden óra költség, ami megjelenik a tanfolyami díjakban. És ha túl drága a tanfolyam, senki nem jön el rá. Akkor majd tanítanak képesítés nélkül.
Egyébként sajnos nem mindenki síoktató, aki annak néz ki, túlontúl sok képesítés nélküli dolgozik. Ez az igazi baj.

És hogy keményebben vizsgáztatni? Azért kaptuk/kapjuk folyamatosan, hogy levevésről szól a síoktatóképzés, mert a megbukottak egy része azt híreszteli, hogy csak azért húztuk meg, hogy még egyszer be kelljen fizetnie. Amíg ráláttam, addig 30-40% körül volt a sikerarány. Volt 50% feletti tábor is, de volt 13%-os. Tényleg keményebbnek kellett volna ennél lenni? Nem hiszem.
Előzmény: (Ba 159286)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.