Tonale és társai

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kozákferi
15 élménybeszámolót írt
15
12 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Tonale és társai
2017.01.29. 20:22
Mivel ebben az évben még senki sem írt beszámolót a siterepről, most egy pár gondolatot megosztok. 2017. január 21-28 között voltunk Tonalén a Gran Baita apartmanházban. Odaúton a német határon a belépő oldalon migráns ellenőrzés van úgyhogy a torlódás miatt 20-30 perces várakozásra kell számítani. A fenti apartmanház Tonale elején fekszik a pályáktól kb 200 méterre. A legközelebbi felvonó a 24-es vagyis a Serodine I. Sétálni nem kellett mert a síbusz a ház előtt áll meg. Nem szoktam soha síbusszal menni de itt nagyon kényelmes volt, mivel 10-15 percenként közlekedtek, és körbe lehet menni vele Tonalén. A pályákon szinte csak technikai hó volt, úgyhogy erősen jegesedtek nap mint nap. Utolsó napokban már volt olyan pálya amit már nem is lehetett használni. Mivel a "nap völgye" rászolgált a nevére, így dél körül megolvadtak a pályák, majd éjjel jegesre fagytak. A Tonalén lévő pályák egyébként könnyűek kezdőknek nagyon ideálisak. A Presena gleccser pálya felső része (41) es elég meredek, de ideális havas körülmények között nagy élmény lehet. A hegyoldalban lévő 37-es pálya viszont nagyon meredek és tényleg csak haladóknak való.A síterep legjobb pályái viszont a Ponte de legno és Temu -ban vannak. A pályákat nem, vagy kevés ideig süti meg a nap és emiatt nem olvadnak és nem is jegesednek. Most itt is műhó volt, de az előbb említett okok miatt a pályák minősége kiváló maradt és mivel aránylag kevesen vannak a siterep ezen részén a zsúfoltság vagy sorban állás sincs. Ami negatívum, hogy a versenyzők edzései miatt a pályák "jobbik" részei nap mint nap le voltak zárva. Maga a síterep mondern-nek mondható, a 20 as felvonó (ha jól emlékszem Alpino) egy vagány sárga-fekete színű 6 üléses (sportüléses) felvonó, ami nagyon jópofa. Sajnos nagyon rövid a mellette lévő pálya és a felvonó is. A síterepen egyébként nem voltak sokan magyarok. Egy fiatalokból álló párfős csoporttal találkoztam a pályán, de "faluban" nem láttam magyar rendszámos autót. Olasz, és Cseh rendszámos autók voltak a parkolókban. Vélhetőleg csehek járnak nagyobb számban a ide mert több helyen láttam kiírva az olasz mellett szláv nyelven az instrukciókat. A szolgáltatások rendkívül jók. Éttermek, ruha, souvenir, sí és snowboard boltok egymást érik az utcákban. Van egy "Spar" üzlet is és reggelente a pékségekben lehet venni zsemlét, bagettet. Eddig télen inkább Franciaországba jártunk, habár drágább, de mivel közelebb van valamint 23 modern és jó felvonó üzemel, jövőre is inkább ide fogok menni.
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE