Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Avar Hotel Mátrafüred****S - új wellness szálloda a Mátra szívében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
lorylaci
47 élménybeszámolót írt
47
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mátraszentistván Sípark
2021.03.29. 18:47
Az MSZI-t a Digitroll kft üzemelteti, ajánlom nézd meg a pénzügyi beszámolóikat az elmúlt 10 évről. Általában nyereségesen üzemelnek, és jelentős osztalékot vesznek ki a tulajdonsok. Szerintem egyébként abszolút megérdemelten. A 4 üléses lift kiépítése után jelentősen nőtt a forgalmuk (1 mrd Ft feletti árbevétel), és a beruházások nagy részét a KIVA miatt leírják a társasági adóból, mert folyamatosan fejlesztenek.
Egyébként azt is lehet látni, hogy jelentős az anyagköltségük (hóágyúzás áram), és az utóbbi pár évben jelentősen megnőttek a bérköltségeit. Mivel tudtommal a hóágyúzásban egyre jobban fejlesztik az automatizálást, valószínűleg növelték a béreiket (amit szerintem az ott dolgozók többsége megérdemel).
Valószínűleg az elkövetkezendő években a hóágyúzást automatizálják tovább, illetve valamilyen alternatív energiatermelés segítségével csökkentik amjd az áram díjaikat (pl szélenergia segítségével szívattyúzák fel a vizet)

Többieknek:
MSZI lényege, hogy Magyarország középső és keleti régióiból viszonylag közel van. Benzinköltség nem sok, pláne ha teli autóval megy az ember (én is mindig viszek valakit: barátot, szomszéd gyerekeket, a sajátomon kívül).
Szerintem a kis tányéros lift mellett nagyon jól lehet tanítani, én kifjezetten örültem, hogy a szezonban 11-szer voltam, és a kisfiamnak egyszer sem kellett jegy (mert 4 éves), és nagyon jól megtanult közben.
A síoktatópark szerintem sok haszna nincsen, két kivetellel:
- tényleg rá akarod bízni a kezdő oktatását valakire, hogy addig síelj
- sokan vannak és az 5-ös pályán fél a kezdő a sok embertől.

Jövőre tervezünk már családdal menni külföldre (ahogy nő a gyerek, és a tudása is elég), de biztosan fogok venni legalább 1 db 5 napos, de inkább 2 db 4 napos hétköznapi bérletet. Talán jövőre már nem lesznek hétköznapi rohamok.

Idén legnagyobb negatívumként az étkezést emelném ki: egy ideje drágul az étterem (amit megértek, a kényelemért, hogy csak be kell ugrani fizetni kell), de most kezdték az adagokat is visszafogni. A két palacsinta 4 éves kisfiam fél fogára nem volt elég. Habár a környéken vannak jó éttermek, pár perc autóútra.
Előzmény: (Tervező 212193)
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE