Megkéstem, de azért leírom. :)
Jan. 2-6. között síeltem Chopokon. Szezonbérletünk van és parkolni a Koliesko-n lévő VIP parkolóban szoktunk. Jellemzően egy órával a liftek indulása előtt érkezünk fel, kényelmes összekészülés, lecsúszás Biela Putra, egy lusta kávézás és indul a lift.
2-án (péntek) fél nyolckor három hely volt a VIP parkolóban, a pályákon és a lifteknél tolerálható tömeg és mivel visszamentünk az esti síelésre a pályák teljes feltúrása előtt abba is hagytuk.
Szombaton már valamivel többen voltak, ugyanígy délelőtti és esti síeléssel.
Vasárnapra számítottunk, hogy többen lesznek ezért már 7:10-re felmentünk Kolieskoba, de már nem volt parkolóhely.
Lementünk Lucky-ba ahol a VIP még szellős volt. Kényelmesen hüttéztünk, "Majd ha indul a lift visszamegyünk a kocsihoz, összekészülünk és mire ismét a lifthez érünk a nagy részét elhordja a lift" elgondolással. De a lift indulásakor akkora volt a tömeg ami miatt pihenőnap és esti síelés mellett döntöttünk. Az esti síelés viszont nagyon jó volt.
Hétfő és kedd a megszokott kezelhető sűrűségű volt.
A -17 -8 közötti hőmérséklet nagyon jót tett a hónak, imádtam.
A vasárnap reggel azért kiegészítendő azzal, hogy Luckynál van a legnagyobb pálya melletti parkoló, így legtöbben itt parkolnak. A síbuszoknak ez az első pálya melletti megállója, mivel azokon sem tudni ki-kinek a lábán áll, elég sokan le is szállnak. Ez a tömeg később szétszóródik a pályarendszeren. De miközben mentünk le Lucky után még kb. 3 km kocsisor araszolt felfelé, ennek a felső vége Biela Putnál szintén kb. 3 km lehetett, kialakult kb. 6 km dugó úgy, hogy mindenhol esélytelen volt parkolóhelyet találni. Ha kivártuk volna azt a becslésem szerint 45-50 percet az első liftezésig nem feltétlenül lett volna rossz sínap. (És mint tudjuk a rossz sínap is jó.)
Az hogy hétvégén mentünk kivételes eset volt és valószínűleg nem fog újra előfordulni. :)