h i r d e t é s
Magyarország
Eplény Síaréna
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Szarvaskút Bakony Resort +16 - Felnőttbarát hotel étteremmel Eplénytől 12 km-re
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
szebe
19 élménybeszámolót írt
19
10 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Eplény Síaréna
2026.01.14. 16:52
Mivel kb 6 éve voltam utoljára a Síarénában, és múlt héten jelentős mennyiségű hó esett, ezért úgy döntöttem, meglátogatom az eplényi centrumot.

Fehérvárról nincs 1 óra az út, kényelmes indulás, 8:30 környékén néhány autó társaságában már a parkolóban öltöztem, sorbanállás jegyért, csatolás, és indult is a 4 üléses.

Reggel kemény, kifagyott pályákkal lehetett kezdeni, a köd lassított némileg, de vállalható volt. Kb 3-ig mentem, nekem ennyi elég volt ahhoz, hogy elfáradjak. Különösebb tömeg nem volt, gyakorlatilag mindig be lehetett csúszni a felvonóig. Ha valaki "siet", akkor 9 perc környéki körökkel lehet számolni, a 10 már szinte kényelmes.

Az 1-es nagyjából teljes hosszában jó volt, 11-dél környékén előkerültek jeges részek.
A 7-es szélességéből sokat elvesznek a kirakott hóágyúk (régen kb a villanyoszlopokig rakták őket, most jóval beljebb van). Szintén kb 11 környékéig oké, utána 2 üléses alatt akadt némi hó, egyébként elég sok részen jégtáblák. Ahogy az 1-es felé átkötés is elég kemény, jeges.

Nyitva volt még a 4-es és a 3-as teteje, a 4B és a 2-es, FB postjuk szerint vékony hóréteggel. A valóságban ez úgy néz ki, hogy nagy foltokban kilátszik a föld, és nagyjából egy ratraknyi széles nyomon lehet síelni rajta. Hóágyúk itt is kint legalább azok környezetében van "hó".
Voltak próbálkozók, de a többség a 2 fő pályát használta.

Összességében nekem csalódás volt, de lehet túl nagy elvárásokkal érkeztem a múlt heti havazás, és a többéségben pozitív beszámolók miatt.
13 ezer a 8 órás jegy, ennyiért inkább rászánom a plusz benzinköltséget, és irány a Mátra, vagy a közelebbi osztrák terepek.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE