Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vélemény kérés

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Vélemény kérés
2007.10.17. 23:46
nemtom! Mi évek óta nyúzunk Elanokat, elég jól ismerem őket. A Magfire sorozatot tényleg nagyon eltalálták. Én a 8-assal mentem tavaly előtt nagyon sokat, szerettem. (A 10-es jobb, de hát ezt kaptuk...)

Furcsa lécek ezek, például egészen mást jelent a rádiuszok, mint mondjuk egy szlalomsínél. Ez amiatt van, mert ezeknek a síknek a végét a kötéstől hátrafelé sokkal "puhábbra" csinálták. Ennek akkor van szerepe, amikor mély hóban mész, vagy mondjuk egy ugrás után leérkezel. Kezelt pályán pedig elég érdekes dolgot produkál, mégpedig azt, hogy rettentően érzékeny a terhelés változtatására.
Tehát ha a sít középen, (vagy ugye az ív elején elöl) terheled, akkor szokványosan viselkedik. Tehát szépen elkezdi az ívet, majd fut az íven.
Az "okosság" ott van, amikor az ív közepe felé szépen elkezded hátraengedni a terhelést. Ilyenkor a sí hátsó fele hihetetlen módon képes meghajolni, és borzasztóan lerövidíti az ívet. Persze ha középen tartod a terhelést, akkor szép nyugodt ívet húz.

Mély hóba tévedve a sí hihetetlen könnyen kezelhető, tényleg úszik a havon, a puhább vége miatt pedig szinte magától kanyarodik.

Még egy előnye van ezeknek a síknek, bár ez nem mindenkinek fontos. Ez az, hogy széles a sí középen is, emiatt nagyon meg lehet dönteni a pályán, anélkül, hogy leakadna a cipőcsatt a hóba. Az éltartása jó, lehet vele tempósan is menni.

Ha valakinek univerzális sí kell, akkor árában szerintem ez a legjobb vétel. Inkább a 10-est vedd, abban több és jobb anyag van. (Famag, üvegszövet, titániumlemez.)

És most írok az Elan gyárnak, hogy utalhatják a pénzemet! :-)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.