ehh, meredek egy hozzászólás:)
Nézd, az összes síterep (külföldön és itthon is) általában kozmetikázza a hójelentést. Honnan kezdődik a "latyak", mitől hó a hó és akkor mi az a firn?
"Ráadásul én még olyan havat nem láttam, amin ekkora sárfoltok tündökölnek."
ezek szerint nem sok pályán járhattál, vagy nem túl sokszor, bizony ha megázik a pálya és nem füves vagy sziklás az alap, akkor hamar sárfoltos / barnult lesz, országtól függetlenül, lévén a megolvadt/visszafagyott hó fehérből áttetszővé válik, így az alap színét is átveszi, ezesetben barna.
A leírásodból egyszerű személyes sértettséget illetve szőrszálhasogatást érzek ki.
Tavaly ezidőtájt március elején üzleti ügyben jártam Veszprémben, hazafelé beugrottam körülnézni Eplénybe, ömlött az eső, pár ember lézengett csak a bizony már foltos pályán.
A pálya aljában egy vidám fiatal házaspárral találkoztam, akik két gyermeküket húzták vonták a szó szerint szakadó esőben.
Beszélgettem velük, mondták, hogy megígérték a kölyköknek, hogy kijönnek, az eső nem lehetett akadály.
Na ettől jó a hely, ettől tökmindegy, hogy hó vagy latyak, meg hogy hány méter, vagy centi a hóvastagág.
Egyébként pedig ma már egy alapvető dolgokkal tisztában levő síző/boardos nem indul el sehová csak azért, mert hangzatos a reklámszöveg.