Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik lécet válasszam?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
MM
565 élménybeszámolót írt
565
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Melyik lécet válasszam?
2009.10.21. 13:12
Hi,

Szombaton megvolt az első sítesztem Saas-Fee gleccserén, amikor is 3 lecet próbáltam, az alábbi sorrendben. A teszt kiváló hó-körülmények között sikerült, tapasztalataim pedig:


Nordica Dobermann Spitfire Pro - 170cm --- Baromi gyors, ugyanakkor nagyon merev lécnek éreztem, nagyon dolgoznom kellett, hogy kordában tartsam. Kicsit hosszúnak éreztem a gyors ívekhez. Tény hogy ezzel kezdtem melegítés után...ami lehet nem volt a legjobb ötlet.

Nordica Speedmachine Mach 3 - 162cm --- Szintén nagyon gyors (néha csak úgy 'kirúgott' az ivből), valamivel könnyebben kezelhető mint az első, de még mindig elég merev és kemény léc. Hamar leadtam, mert nagyon rövidnek éreztem.

Völkl Tigershark 10 foot - 168 cm --- Kb 165-ös lecet kerestem a fentiek után, és mindenképp ki akartam próbálni egy Völkl-t. Ebben csak 168-as volt de ez nagyon bevált, és utána nem is adtam le zárásig. Fantasztikusan ment rövid és hosszú iveken, nagyon kezelhető volt, és néha én is rácsodálkoztam, hogy mikre vagyok képes ezzel a léccel!!!

Jégen, összetúrt részeken úgy ment át mint egy tank (ha már tank, akkor tény hogy elég nehéz a léc...), ugyanakkor a villámgyors szlalomozást is baromi könnyen tudtam gyakorolni. Úgyhogy eddig ez a győztes és az etalon a későbbiekhez.

Következő alkalommal szereték Elan és Atomic leceket kipróbálni. Meglátjuk mi lesz a végeredmény.

MM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.