Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síterepek értékelése és beszámolók kiemelése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
klaci
2873 élménybeszámolót írt
2873
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síterepek értékelése és beszámolók kiemelése
2009.09.04. 11:33
Nyilván mindenki értékelésében vannak objektív és szubjektív elemek is. Ezért egy jobb terep megítélésén ronthat az esetlegesen kifogott rossz idő, gyengébb hó vagy valami negatív esemény, és persze mindezek inverze fel is dobhat egy gyengébb terepet. És persze az is eltér, hogy kinek melyik paraméter a fontosabb (kinek a pályák, kinek a Hütték, kinek a wellness). Ha nem így lenne, valóban szinte azonos értékelések kellene hogy kijöjjenek.
Ez megmutatkozik abban is, hogy hasonló terepeket értékelőknél ez egyes terepek egymáshoz viszonyított értékelése is eltérő. Tehát nem az, hogy pl. Hochkar *** vagy **** és Koralpe ** vagy ***, hanem hogy "A"-nál Hochkar ****, Koralpe **, "B"-nél pedig fordítva, pedig objektive ez kizárt lenne.
És még valami: számomra egyértelmű, de fz neked ezek szerint nem, hogy a csillagokat kategórián belül értjük. Ezért kapott nálam pl. Sölden és Hochkar is *****-t, és szerintem Huligan is így gondolta Zermatt és Sátoraljaújhely "azonos" értékelését. Ne vádoljuk tehát egymást komolytalankodással, és fogadjuk el a szubjektivitást, valamint azt a tényt, hogy különböző kosarakból merítünk: Gerlitzen szuper terep lehet, ha csak Annaberget ismered, és nagyon gyenge, ha Tirolhoz vagy szokva...
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.