Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mit csináljon a szemüveges?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hunyadee
117 élménybeszámolót írt
117
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mit csináljon a szemüveges?
2010.02.27. 23:37
Egy tipp és egy kérdés:

Még nem próbáltam ki (mert annyira nem látok rosszul, bal szemem -3/4-es), de ideális megoldásnak tűnik: van biciklizéshez egy napszemüvegem, aminek a lencséje önmagában nem dioptriás, egy külön lencse tartozik hozzá (clip-on), amibe az optikus csiszolja a dioptriát. Ez a lencse keret meg minden nélküli, itt a képen látszik:
http://www.optirisnagyker.hu/index.php?kat=termek&tid=5
Úgy van kialakítva, hogy csak két kis rugalmas szilikon pötty ér hozzá a naplencséhez a lencse szélén, tehát a síszemüveget sem bántja. Középen meg tökéletesen beleül bármilyen síszemüveg szivacsába. Ezért aztán a síszemüveggel együtt lehet le-fel venni, és mivel nincs kerete, semmit sem vesz el a látótérből. Idén kipróbálom, ez látszik a legjobb megoldásnak.
Maga az Adidas a136 egyébként szivacsbetéttel és pánttal jár, de nem ajánlom még biciklizéshez sem, mert a szivacs alatt befúj a huzat (meg a por), és a lencse plusz a clip-on főleg erős napsütésben itt-ott egymásra tükrözi a fényt, ami engem nagyon zavar. Ha meg úgy rászorítom a fejpánttal, hogy ne jöhessen be a levegő, akkor meg a clip-on hozzáér a szempillámhoz és ettől összekoszolódva rontja a látást és nem is jó érzés, (de ilyen probléma nincs a síszemüvegnél). Akkor már inkább sima dioptriás szemüveget használok. De látom, van egy a142 síszemüvegük is clip-on-nal.
http://www.sportszem.hu/hu/termekek_ajax?termek=96

A kérdésem az (hogy ha mégsem válna be a clip-on), hogy ha a szemüvegre húzható síszemüvegek alsó része (a szükséges nagy mélység miatt) tükrözi a beeső fényt, az nem zavaró?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.