Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2011.04.06. 23:35
Halihó sziasztok!

"Nem, csak más úton!", mondja Gabóca!

Ehhez fűzném hozzá, hogy meggyőződésem szerint nem csak egy út létezik.

Egy út a versenyzők útja. Amikor versenyeznek. És amikor nem versenyeznek, csak úgy mennek. Van versenyző, aki ilyenkor is úgy megy, mintha versenyezne.

Aztán vannak amatőrök, (nem versenyző), akik szintén úgy mennek, mintha versenyzők lennének.

Aztán vannak amatőrök, akik a könnyed síelést szeretik. Elfogadva minden egyéb utat is, (azok mind beletartoznak az egyetemes síelésbe), én ezt a könnyed síelést favorizálom, és oktatni is ezt próbálom.

Síelni lehet sok erőkifejtéssel, és lehet könnyedén. A könnyed síeléshez ismerni szükséges, hogy hogyan tudunk különböző helyzetekben, és különböző sebességek mellett a lehető legkisebb erőkifejtéssel egyensúlyban maradni.

Ehhez a könnyedén síelőnek ismernie szükséges a síelés közben fellépő fizikai törvényszerűségeket, és az azokhoz történő alkalmazkodásokat.

A külső – belső sí terhelésének elosztásáról már írtam korábban, (most nincs időm előkotorni). Ezért most csak annyit, hogy (szerintem) attól függ, hogy mi a síelő célja, és azt milyen technikával lehet megoldani.

Pl. Ha tempót megyek és egy gyors befordulás szükséges, (mert pl. közel a pálya széle), akkor megnyomom a külsőt, a belső pedig alkalmazkodik a helyzethez. Ha csak szépen és takarékosan akarok menni, akkor elosztom a terhet a két léc között, "két sínen fut a vonat". A HÓ FELŐL JÖVŐ NYOMÁST osztom el, hogy érthető legyen, amire gondolok.

Barátsággal
Replaci
A könnyedén síelés híve és képviselője!
https://www.kanyarsiklub.hu
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.