Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2013.09.17. 12:04
"Érzem a törődést. :)"
:-)))

Nézem a 3:24-est, nézem, nézem, barátkozom vele, de csak nem akar tetszeni. :-)


Megmondom, mi a bajom vele: A süllyesztésben, vagy a süllyesztésbe is erősen belelógó mellézárás.
Ez szerintem több okból sem az igazi.

Egyrészt ahhoz, hogy süllyesztésben, azaz a már kikormányzó szakaszban mellé tudja tenni, ahhoz a belső sínek teljesen terheletlennek kell lennie, különben nem tudja megcsinálni. (Persze mindig tanulókról beszélek, nem dörzsölt rókáról, aki a tanítványok előtt el tudja észrevétlenül csalni. ;-) )
Márpedig ehhez logikusan minden terhelést a külsőre kell kitenni, és ezt úgy fogja megoldani, hogy kiáll a külső fölé, a teljes felsőtestet kiviszi, csípővel együtt.

Ezzel szerintem több nagy baj is van. Egyrészt -ez a nagyobbik bajom- rossz felé megy csípő és súlypont, hisz épp ellenkezőleg kellene mennie, másrészt a külső fölé erőből "kirántott" test megsodratja a sít. (És erre is fog törekedni, hiszen tudja, hogy utána majd mellé kell húznia a belsőt.)Ez a két dolog együtt könnyedén flatterolós ívkezdést alakíttat ki a tanulóban.
Tehát kérdésedre válaszolva, miszerint szerintem merre viszi (vagy nagyon könnyen viheti)a tanulót ez a fajta támasztott, az a flatter.

Másrészt még dinamikailag is nyakatekertnek érzem, illetve a tanítványokon is ezt látom. Bevallom, én még nem láttam ezt így időzített mellézárással senkitől szemmel láthatóan természetes dinamikával.

További nagy gondom még ezzel, hogy az így időzített mellézárás nagyban akadályozza vagy szinte lehetetlenné teszi a "pedált".

Ha nem lenne ennyire határozott a mellézárás, ha nem törekednének ennyire a hirtelen párhuzamos lécvezetésre, akkor szerintem sokkal érdekesebb lenne a dolog.

Tehát ezeken gondolkodtam el. :-)


Viszont amennyire sikerült megértenem a tematika lényegét, ez éppen erre van kihegyezve, tehát semmiképpen nem akar a beforgatásban élhelyezetet kialakíttatni, hanem a "lapján" besodródós beforgatást akarja felépíteni. Tehát ilyen szemmel beleillik a videón látható tematikába.


Hóeke? Lehet az egy következő kör? Hadd gyűjtsek kis erőt. ;-)

Ui: Legyek őszinte? Közben nézegetem, mert csak nem hagy nyugodni a dolog, hogy nem nézek-e el valamit.
A 3.24-től lévő pár kanyar talán még el is mehet, amivel viszont azóta sem tudtam megbékélni, az a 3:36 lévő kettő-három. Ott szerintem rettentően késői a mellézárás, sehogysem tudom érezni, hogy az ott jó lehet. (Nem is tudom, miért rakták bele a filmbe...)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.