Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelésünk kivesézése

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síelésünk kivesézése
2023.02.08. 08:48
Ha a szent gral hordozas kozben esetleg szeretned tenyleg valami hasznat latni a forumnak megosztanek egy-ket infot:

A mely es magas tehermentesitesnek az a definicioja amit leirtam (a sulypont VERTIKALIS mozgasanak az iranya, forgatas celjabol). Osztak terminologia tukorforditasa, ok definialjak igy. Ezen sokat vitatkozni nem lehet, nezz meg barmifele szakirodalmat vagy kerdezz meg valami sioktatot aki tud sielni es van egy ertekelheto papirja. Ez nem osszekeverendo azzal, hogy ezt hogyan ered el.

Ezeket a definiciokat a carving sik elott talaltak ki, mivel az egyenes siket meg kellett forgatni es foleg esesvonalban rovideztek. Manapsag is szokas forgatni, ha valaki nem elen megy fullba (pl. orias sivel), vagy buckazik. Ahhoz, hogy megforgasd a sit tehermentesiteni kell, ennek van a fent emlitett ket modozata. Mivel a sielest egyenes sikkel kezdtek es meg mindig vannak helyzetek amikor forgatsz ez a terminologia meg metodika megmaradt. Normal esetben mely tehermentesitest kb. kizarolag buckaban csinal az ember. A mozgas amit leirsz hasonlo a mely tehermentesiteshez, de nem az mert a sulypont felfele megy (kockazd ki a videot).

A klasszikus tehermentesites vertikalis mozgasnal ahogy Endre is irja fontosabb carvingban az elore es oldalra valo elmozdulas az elvaltasban. Ahogy irod is, carvingban eleg atelezni ahhoz, hogy kanyarodj. Ez a donto pont, lapos palyan pl. szlalom leccel az egesz kivitelezheto ugy, hogy a sulypont azonos magassagban van (tehat klasszikus ertelemben veve nincs tehermentesites). Innen kovetkezik, hogy marhasag mely es magas tehermentesitessel magyarazgatni ezt a sielest (ami tiszta carving), mert felrevezet, hiaba hasonlo a mozgas kepe.
Előzmény: (JaniJuli 217875)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.