Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ha léc köll: Völkl!

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
hamoriarpi
204 élménybeszámolót írt
204
7 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Ha léc köll: Völkl!
2023.01.10. 11:44
Szia!
Most teszteltem a Deacon 84-et. Egy álom léc ebben a kategóriában. 178 cm vagyok és sajnos beöltözve, bakanccsal 100 kg.
Sítudásom haladó, sok rutinnal, de nem vagyok profi, csak küzök rajta, hogy az lehessek (minden külföldi túrán oktató, stb).
2 dologtól féltem a Deacon 84 177-es lécben: a 84-től, hogy majd hogy fogom élre tenni és a 177-től, hogy majd kalamolni fog az eleje.
Mindkét félelmem teljesen alaptalan volt. Irtó kezes léc, nem kell tőle félni, nem büntet. Nagyon könnyen élre áll és nagyon stabil még döngetve is.
A 171-es, utolsó szériás RTM 81-emet már a sítúrán eladtam az egyik barátomnak (az nekem egy rossz választás volt a súlyomhoz), nem éreztem kellően stabilnak nagy sebességnél. Az én súlyomhoz és sielésemhez rövid volt és puha.
A másik lécemet (utolsó szériás Code S UVO) pedig most raktam fel az apróhiredtésekbe. Az 166cm (gold standard SL méret). Nagyon nagyon szerettem kb. délig. Utána engem fárasztott a túrt hóban.
Úgy érzem a Deacon 84 a hordozza 2 léc összes jó tulajdonságát és kb. semmit nem kell feladjak.
Visszatérve a kérdésedre: a magasságodhoz és súlyodhoz NEM javaslom a 172-est. Nyugodtan próbáld ki a 177-est, ha félelmeid vannak.
A hivatalos forgalmazónál van 177-es tesztléc, most vittem vissza.
Amint lesz készleten, meg is veszem.

Erről az all-mountai-mizériáról:
Valóban nincs mindenre jó léc. Pályaléctől indulva a freestyle szűzhólécig terjedőleg és vissza egyre több mindent kell feladni, hogy a másik indikációban tudjuk használni a lécet.
Az all-mountain kategória (kb. 78-80mm-től 88-90mm-ig) gyakorlatilag inkább egy all-condition frontside vagy all-condition piste kategóriát jelent, ami még mindig pályaléc, csak jobban alkalmazkodik a pályán a váltakozó körülményekhez.
E fölött a 90-100 és 100mm+ range freeride és freestyle (kialakítástől és felhasználástól függően) már valóban alkalmasak szűzhavas siklásra.
Ezekkel a lécekkel viszont egy kifagyott, frissen ratrakol pálya egy rémálom.
Előzmény: (csicsay29 217159)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.