Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktató akarok lenni - hogyan tovább?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tumbász Geri
109 élménybeszámolót írt
109
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktató akarok lenni - hogyan tovább?
2013.09.14. 19:38
Akkor lássuk, miért lehet érdemes fiatalon belekezdeni egy oktatói képzésbe.

"15évesen oktató?

Igen!

Az, hogy egy osztrák síiskolában már 15-16 éves fiatalok dolgoznak, nem kirívó eset. Persze számtalan szkeptikus kérdés vetődik fel a másik oldalon. "Bízzam a gyerekem egy nagyobb gyerekre?"
Nos, ez leginkább személyiség függő. Egy fiatal oktató rátermettségét és felelősségtudatát nem feltétlenül a kora határozza meg. Ilyen fiatalon leginkább csak magasabb végzettségű oktató közvetlen irányítása alatt dolgozhatnak, és legtöbbször mind ezt a síiskola saját gyermekoktató parkjában. Tehát nem feltétlenül egyedül közlekednek egy négy évesekből álló gyerekcsoporttal a hegyen.
A fiatalokért is, mint minden alkalmazott oktatóért maga a síiskola vállal felelősséget. Egy jó síiskolában az oktatók végzettségeiknek, koruknak, tapasztalatuknak megfelelően is vannak beosztva. A frissen végzett fiatalok a gyerekparkban segítenek az oktatásban, majd csak később kapnak önálló részfeladatokat, még később önálló csoportot. Addig viszont folyamatosan tesznek szert oktatói tapasztalataikra, fejlődnek szakmai tudásuk terén.

Érdemes korán kezdeni?
Igen.

Az osztrák síoktató képzés egésze hosszú folyamat, ha valaki a legmagasabb képzettséget tűzi ki céljául. Ami nagyon előnyös e képzési rendszerben, hogy már a belépő szint teljesítése (10nap) lehetővé tesz egy síiskolában való munkavállalást, ezzel egyben a képzettség megtérülését is biztosítva.

Milyen előnye származik egy 15 évesen nekivágó fiatalnak?
Pont abban a korban kezd bele ebbe a sportszakemberi képzésbe, mikor mozgása a legjobban alakítható, könnyen tanul, jól terhelhető.
A mozgások tanulásában fontos szerepet játszik azok pontos megértése, mely ebben a korban már kellő háttértudással párosulhat.

Az első lépcső teljesítésével lehetősége nyílik, hogy osztrák síiskolában munkát vállaljon, akár csak a téli szünidők idejére.
Ez nem csak "pénzkereset". Lehetőség világlátásra, nyelvtanulásra, síelésre és snowboardozásra, új sportok kipróbálására, új barátok szerzésére... A munka pedig mind ennek a része.
15évesen még bőven van ideje eldönteni, hogy akar-e foglalkozni az oktatással a továbbiakban, vagy nem. Kiderül számára az is, hogy mennyi kitartás van benne a képzések folytatásához. Ha pedig tovább hajtja a fejlődés vágya, akár már 18 évesen kezében tarthatja tartományi oktatói végzettségét, nemzetközileg is elismert ISIA licenszes igazolványát, valamint fontolgathatja az állami képzésre való felvételizés lehetőségét.

Egy ilyen forgatókönyv azt jelentheti, hogy 20-21 évesen -az oztrák állami oktatói diploma megszerzésével- a világ egyik legelismertebb oktatói végzettségét tudhatja magáénak.
És mind ez azt sem zárja ki, hogy egyetemi padba üljön és jogász vagy orvostanhallgató legyen belőle."

Snowsports News
A Snowsports Academy hírleveléből.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.