Menü ≡

Bad Kleinkirchheim síterep leírás szállás cikk galéria videó oktató síiskola wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból:
Üzenet szövege
Feladó:  harzolFérfiHaladó síelő
Dátum: 2019.01.04. 08:04
(Üzenetazonosító: 202994)
harzol Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2008.01.05.
14 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Az ünnepek alatt 5 napot síeltünk Bad Kleinkirchheim pályáin.
Alapvetően hiba volt ide menni, mert a társaság nagyjának a kék pályákra lett volna igénye. (gyerekek, nagyszülők)
Így aztán az első napi próbálkozás (és leküzdésük a piros pályán) után már csak Nockalm tetején időztünk. Két nem túl érdekes pályán töltöttük az idő nagy részét. Nap végén kabinossal lefelé távozni nem a legjobb műfaj.
Feleségemmel azért bejártuk az összes nyitva lévő pályát. Piros pályát kedvelők szempontjából már sokkal nyerőbb a hely.
Hó viszont nem volt és ahogy nézem ez minden évben így van. Hóágyúval gyártanak annyit, hogy lehessen használni a pályákat, de a pályák mellett már nincs semmi. Ez persze a pályák minőségének sem tesz jót, de ettől függetlenül elég jól megoldották a hóágyúzást. Nem volt nyitva a 6-os, 8-as, 17-es és 19-es. (3,4,5-ből is talácn csak egy volt nyitva) Ebből mi a 17-est bántuk leginkább, igaz a NockalmBahn így is túlterhelt volt. Egyszer fél óránál is többet kellett várunk 10:30 körül és ez nem a frissen érkezők miatt volt. Ha a 17 nyitva lett volna biztos lecsúsztunk volna családdal együtt néha napközben, gondolom sokakkal egyetemben. Plusz még a 19-es használói. Hát lehet órás sorok is lettek volna.
Ha nagyon féltenénk a léceinket, akkor biztos szentségeltünk volna néhol.

Valahogy Bad Kleinkirchheim kapcsán nekünk az jött le, hogy amíg lehet még kiaknázzák ezt a síterepet, de a jövő nem az övék. Egyszerűen erre úgy tűnik nem sok természetes hó van és lehet előbbi hatására nem fejlesztik a felvonókat sem.
Ettől függetlenül nem egy rossz síterep. Az 1-es és 7-es pályán sajnáltuk, hogy csak egyszer csúsztunk le. Főleg utóbbi ugyanis kifejezetten tetszett nekünk.
A pályák közt és a szállások felé közlekedő síbuszok remekül meg vannak oldva, de ez kell is, mert az átcsúszunk/liftezünk a másik végekre dolog eléggé macerás. Mi élveztük, (leszámítva a patak melletti 100 méteres léccipelést) mert így legalább be tudtuk síelni az összes nyitva lévő pályát, de ha valaki csak át akar jutni, akkor a 6-8 liftezés és közte ugyanennyi csúszás lehet nem opció. No és persze ez mind piros, ami feleségemmel jó volt, de a család többi tagjának nem jöhetett szóba.

Mi valószínű nem megyünk ide többet. Nem rossz a síterep, de egész egyszerűen ilyen távolságban már vannak jobb adottságú pályarendszerek. Még akkor is, ha épp a döntően piros pályákat keresnénk.
laponként:
összesen 1
, rendezés:
h i r d e t é s
#Covid infók síelőknek Utasbiztosítás Covid fedezettel FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »
SÍELŐK NAPTÁRA »