Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák autópálya és autóút tapasztalatok

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Observer
485 élménybeszámolót írt
485
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Szlovák autópálya és autóút tapasztalatok
2016.11.02. 11:57
Pestről a Magas-Tátra megközelítésére eddig számtalan lehetőség nyílt, ezúttal a Budapest - Miskolc - Kassa - Eperjes - Poprád útvonalat próbáltuk ki. Miután befejezték a Poprád-Eperjes és a Kassa - magyar határ közötti gyorsforgalmi út megépítését, úgy gondoltuk, hogy eljött az idő, hogy kiprbáljuk ezt az utat.

A nettó menetidő kb. 4 óra 15 perc (plusz a megállások), ez kb. a Bp. Sahy - Donovaly - Rózsahegy - Poprád útvonal menetidejének felel meg, tehát időt nem spóroltunk vele. Távban a Kassai verzió kb. 65 km pluszt jelent, aki szeret inkább autópályán közlekedni, annak bátran ajánlom.

Pesttől kb. Gyöngyösig erős forgalom volt, de utána szépen kiürült az autópálya és egészen a Miskolci autópálya végéig nyugodtan lehetett haladni. Innen kb. egy 60 km-es táv vezet a határig, ami sima országút, de a forgalom még a hétköznap ellenére sem volt vészes és viszonylag kevés falun kell keresztülmenni.

A határtól rögtön indul az új elkerülő, ami előtt egy bódéban meg is vásárolhatjuk a 10 napos szlovák e-maricát 10 euróért. Ezen a 20 km-es új szakaszon egészen Kassáig szinte nem is láttunk autót, lehet szépen haladni rajta. Kassánál volt egy kis torlódás, de nem vészes és a város nagy részét elkerüli a várostól keletre található gyorsforgalmi út, itt persze helyenként 80-as korlátozások vannak. A kanyargós szakasz után Eperjesen sajnos kersztül kell hajtani és ez némiképp lassítja az utunkat (de itt is láttunk építkezéseket, reméljük ez gyorsít majd a forgalmon).

Mindent összevetve ha egyszer meg fog épülni az eperjesi elkerülő és ha 2020-ra (remélhetőleg) autópályán juthatunk el Budapesttől Tornyosnémetiig (határ), akkor ez az irány biztosan gyorsabb lesz időben, mint az eddig megszokott "országutas" útvonalak.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.