Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Lackó
3275 élménybeszámolót írt
3275
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Párhuzamos kanyarodás tanulása mikor?
2020.04.22. 13:06
Szia!

Nem ekézem az osztrák módszert. Leginkább, mert nincs olyan. :-)

Nincsen olyan, hogy "osztrák módszer". Ahogyan "magyar" sincs. Tudtommal egyetlen országban sincsen egységesítve a síiskolák módszertana, vannak eltérések szemléletben, módszerekben. Az oktatóképzés valamennyire egységes -vagy inkább hasonló- szemléletű, de a gyakorlatban már nincs egység. Vannak modernek, és vannak régimódiak, illetve vannak iskolák, ahol keverednek a szemléletek, módszerek.
Azon persze lehet vitázni, hogy melyik jobb, működőbb, de ettől még megvannak a különbségek.

Természetesen az osztrákok símúltja, a síiskolák száma össze sem hasonlítható a magyarral. Ennek ellenére egyébként nem kell lebecsülni a magyar síoktatás színvonalát, mert igenis magasan képzett, nemzetközi szinten elismert oktatóink is vannak.

A múltban és jelenleg is a magyar soktatás kimondottan modernnek, sokszor forradalminak számított, számít, eléggé élen jártunk a fejlődésben, vagy nyitottak voltunk az újra.

Én abból indulok ki, amit látok. Dolgoztam Ausztriában pár szezont, több iskolát láttam működés közben, alaposan figyeltem a módszereiket, beszélgettem velük.
Most is többször látok osztrák és olasz iskolákat is, tudatosan figyelem a munkájukat, hogy ha olyat látok, akkor tudjak tanulni belőle. A tapasztalataim vegyesek, vannak modern, haladó szemléletű iskolák és oktatók, és vannak régimódiak is.

Nem azt írtam, hogy minden osztrák síiskola régimódi, lejárt módszerekkel oktat, hanem azt írtam, hogy ilyenek is vannak, és ahogy látom és hallom kollégáktól, nem is kis arányban. És mivel a "nagy" sínemzetről beszélünk, ezért olyan furcsa és érthetetlen ez. Sokszor sajnos azt látom -külföldön és itthon is-, hogy egyeseknél mintha megállt volna az idő mondjuk 20 évvel ezelőtt.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.