Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Olaszország
Sella Ronda - Arabba - Marmolada
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Residence Civetta - modern apartmanok Alleghe-Civetta lábánál
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Sella Ronda - Arabba - Marmolada
2007.01.05. 15:18
Ahogy én nézegettem a szállásotok honlapját a Piz La Ila-hoz nem lesz gond a lejutással. Szépen léccel a lábadon le lehet jutni. Egyszer kell egy aszfalt úton átkelni, de ha van rendesen hó, akkor nem kell lecsatolni. Amint írtam ez a felvonó igen elb..tt helyre visz föl. Bár a felső állomáson van egy kis hütte ami igen mókás. Ha mindenáron így szeretnétek menni, akkor talán a Marmolada-i kirándulás és a Lagazoui férhet bele időben. A Sella Ronda biztosan nem. Igen komoly ám a távolság a Marmolada legalább 50 km oda-vissza. El kell jutni először is a Campologno hágóhoz. Eddig az Alta Badia-i részen mennek a pályák, csupa kék, néhol még emelkedik is. Ebből a szempontból a 6-os pálya a legrosszabb, úgyhogy mi azt mindig kerüljük. Ezért írtam a St. Cassianói beszállást, de végül is a Piz la Ila-ról is oda lehet csúszni, egy kis botozás és egy felvonó kell hozzá csak. Visszafelé akár lehet a völgyből egy erdei pályán a La Villai parkolóig sízni.
Na de hogy ne kanyarodjak el a lényegtől: A Campolognó hágótól a Sella Ronda vonalát kell követni Arabbáig. Ott mikor kis séta után eléritek a kabinos felvonókat -mert kettő van egy épületben- a hátsóhoz menjetek. Az egyébként is gyorsabb, folyamatosan indulnak a kabinok. Annak a középső állomásán ki kell szállni és indulhat a túra a gleccserre. Mire ideértek szerintem bőven lesz 12 óra. még egy rakás felvonót kell igénybe venni, némelyik olyan mint a budapesti libegő. Van egy borzasztó hosszú csákány amiről én majdnem lefagytam. Fontos a Marmoladára felvivő kabinnál őrült tömeg szokott lenni. (Eddig 3 szor voltam igaz mindig ugyanabban az időben, de sok a bámészkodó is, nem csak a síző) Nehogy lefelé induljatok, hogy majd Malga Ciapella felől visszacsúsztok. Az az igazi über szívás. léccel a nyakadban fél kilóméter felfelé a betonúton a jutalom, ha megpróbálod. Szóval a kabinosnál várjátok ki a sorotokat, ha mindenáron fel szeretnétek jutni. Mi márciusban eddig még mindig minusz 20 fok alatt voltunk ott. A szél iszonyatos, szóval komoly szerencse kell a Marmoládához.
Na fentről jön le egy piros pálya az megintcsak horror. Nagyon szűk kanyargós (szerpentin) rengeteg ember. Öröm mikor eléred az első felvonót...
És akkor még legalább 20 km áll majd előttetek. Ezért javaslom én a Corvarai indilást-érkezést.
Ha a fekete pályán mégy haza akkor is kell egy kis kabinnal vagy mivel (vagy vasút) menni igaz, hogy csak röviden, de a patak medréből kell femenni úgy 45 fokban (a térképen 55-ös a jele, úgy néz ki mint egy busz). Ha azt lekésitek egy ilyen nap után, az derék. Ja meg vissza a házhoz, ahhoz kell az a kis tanuló négyszékes lift(a térképen 58-as). Mert szeintem legalább 500 méterre lesztek a Piz la Ila lifttől és azt felfelé úton kell megtenni.
Mi Pedraces ban ben szoktunk megszállni, ugyanerre vezet a mi utunk is, ha léccel indulunk el. Mondjuk én csak akkor indultam el léccel mikor a kutya hidegben reggel nem indult a kocsi (-29fok).

Jó lenne már ott lenni...

Ha még érdekel valami írj.

Kulacs
03020025.JPG
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.