Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
borbirol
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck
2008.01.04. 19:55
Kedves Sporttársak!

2-án érkeztünk haza az egy hetes lungaui síelésünkről. Három napot töltöttünk Katshbergen, egyet Obertauerneben, és kettőt a Grosseck-Speireck-en. Nem így terveztük, de az obertauerni völgyben annyira elromlott az idő, hogy nem láttuk értelmét a küzdésnek, és a sokkal naposabb Grosecket választottuk. Idén márciusban már voltam itt egy fél napot, de akkor egyáltalán nem ragadott meg. Most viszont teljesen lenyűgözött. Bátran merem ajánlani mindenkinek, két-három napot remekül el lehet itt tölteni. A Speireck csúcs 2411 m magas, és egy nagyon hosszú kékes-piros pálya fut végig a gerincen, amin remek íveket lehet „karcolni”. Egy gyors buborékos lift vissz vissza a spiccre. A St. Martin felőli oldalon egy 4.2 km hosszú pálya van, ami részben az erdőben fut. Innen viszont egy lassú kétüléses jön föl, ami örökkévalóságnak tűnik. A másik oldalon szintén egy hosszú pálya visz le a völgybe, ahonnan egy új, gyors kabinos lifttel lehet visszajutni a hegyre. Van néhány kellemes pálya a fenti völgyben is , de ott régebbi 2-3 üléses felvonók találhatók csak, de a hosszuk miatt ezek elviselhetőek. A várakozási idő sehol nem haladta meg az 1-2 percet.

Katshbergről csak annyit, hogy hozta a szokott formáját. Napsütés és sok hó – sok síelő. Az új A1 elnevezésű 6 km hosszú pálya remek, bár a három csákányos lift az Aineck csúcsára elgondolkodtatja az embert. Főleg egy gyerekkel a lábközt. Ha valóban megvalósul az új gyors lift jövőre, akkor egy nagyon élvezhető hegyoldallá fog válni az Aineck St. Margararethe felőli oldala is. De már most is érdemes kipróbálni!

Amit még érdemes tudni a régióról, hogy ha valaki St. Michaelben lakik, akkor jogosult a Lungau bérletet kedvezményesen megvásárolni. Ez egy hatnapos felnőtt bérlet esetében 30 eurót jelent, ami egy család vonatkozásában már jelentősebb összegnek tekinthető.

Jó síelést!
Üdv.: BL
P1000117-K.jpg
P1000120-K.jpg
P1000142-K.jpg
P1000147-K.jpg
P1000179-K.jpg
P1000196-K.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.