Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Varghasz
253 élménybeszámolót írt
253
17 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Lungau régió: Fanningberg, Grosseck-Speiereck
2008.12.30. 15:29
Szia!
Mit értesz gyerekbaráton? Varázsszőnyeg mind a három helyen van. Általában Katschberget szokták családi sícentrumként emlegetni, de nekünk pont az jött be a legkevésbé a háromból (5 gyerekkel voltunk 4-10 évesek). Ott a hágón van egy gyerekpálya tányéros felvonóval, alig használta valaki, mesefigurák között lehet síelni, ha átmész a figurák lába alatt "örömujjongásban" törnek ki, jópofa. DE annyira ki volt síelve, nagy vájúk voltak, hogy nehezebb volt rajta lemenni, mint a szomszédos kék pályán. Ott meg 10-15 perceket kellett sorban állni februárban, mert ez az egyetlen kék pálya ülőlifttel a hágón. tanuló pályák vannak még az ainecki oldalon, csak az összeköttetés a két oldal között nem ideális: az a sokat emlegetett 3 csákányos, szeles időben nem megy a háromszékes, és piros-fekete pályákon kell átmenni. Szerintem ez nem gyerekbarát. Haladóknak viszont nagyon ajánlható, különösen az A1!
Grosseck-Speiereck: varázsszőnyeg, tányéros v. csákányos széles kék pályával a kabinos aljában, itt van az esti sízés is. Fent a katlanban inkább piros pályák, bár a hátsó csákányoshoz tartozó kék pályát nagyon bírták a fiúk. Itt voltak kirakva botok, bólyák is, bárki szlalomozhatott. A kabinos alatt a völgybe vezető síút könnyű, utazós, de a teteje nem kezdőknek való.
Fanningberg: a fiaimnak ez volt a nyerő. Hosszú több km-es kék pályák, a két hatüléses buborékossal szinte az egész rendszert használhatod, nem unod meg.Én szeretem, ha a fiaiam velem egy liftben utaznak, így biztonságosabb. A 4 éves is lejött az összes kék és piros pályán, egyáltalán nem vészesek, pedig előtte csak a mönichkircheni lejtőt ismerte. Itt is volt szlalom.
A hüttékről nem tudok nyilatkozni gyerekbarát szempontból (játszósarok stb), mi enni-inni-pisilni mentünk be. Tamswegben van egy élményfürdő csúzdával, kinti fűtött medencével, szaunával.
Nekünk nagyon bejött a környék, márciusban visszamegyünk.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.