Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Landhaus Amadeus**** - Szállás apartmanokkal, kétágas szobákkal Schladming mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
kulacs
110 élménybeszámolót írt
110
20 éve tag
2005.12.16. 11:22
Hát igen a tanulás.
Ez a síterep azért erre nem ideális. A terepviszonyok miatt nem az. A hegy felső részein vannak inkább lankás terepek, a lenti részek meredekebbek. Ugye nem csak arról van szó, hogy tud-e a kezdő lankás pályát találni és ott gyakorolni, hanem arról, hogy hogy a bánatba jut oda illetve kifáradva, tiszta havasan vizesen, fázva hogyan jut onna le.
A Planain van egy remek rész a kezdőknek, gyerekeknek a nyuszis játszó tér. Asszem még varázsszőnyeg is van. Azt úgy érheted el, hogy a kabin felső állomásán kiszálva a felvonó kijáratától egyenesen elindultok. Az abszolút kezdő menjen gyalog. Kb 800 méterre van ez a terep a 8-as pálya gyűjtő néven találod meg. Ha ide elértek, itt lehet gyakorolgatni. A gyerekenke tök jő játszótér van, csupa olyan cucc amit én még máshol nem láttam. A gáz talán csak az, hogy a pálya mellett egy húzó lift van és hát ez a kezdőket egy kicsit megszórja.
Mindegy itt Hütte is van, nem is olyan zsúfolt. A Síelés után a felvonó felső állomásától a kabin felső állomására le lehet csúszni, egy nem túl keskeny erdei úton. Ez lehet a kező "vizsga előadása". Aztán a kabinnal szépen le kell menni a parkolóba. Nagyon fontos, hogy nem sítalpon, mert délután az egy gyenge sielőnek horror.
Ha felnőtt, ill nem kiskölök a kezdő versenyző, akkor én a Höfi Expressz-t javallanám. A főúton Magyarország felé kell menni. Haus után figyelni kell a zöld táblát ami a Höfi expresszt mutatja. Egy kedves kanyargós úton fel lehet nyomulni a lift aljába. Mi még mindig le tudtunk parkolni, igaz 10 elött oda is értünk. A Höfi express lényegében két lift. A felsőhöz tartozó pálya az igazán jó a kezdőknek, szép hosszú megfelelően széles, kicsit kanyargós pálya. Egy igen jól eltalált négyülléses lift kapcsolódik hozzá, még a bejárata is lejt egy kicsit, szóval a kezdőknek tényleg jó. Ezen a pályán le kell jönni vagy 5ször és utána jól csúszika Vodka feigen, a hüttében.
Azt sajnos nem tudom, hogy van-e lejt menet a felvonóval, tehát, hogy a kocsihoz le lehet-e jutni felvonóval, de az alsó pálya is sielhető egy kezdőnek, bár jegesebb szokott lenni. Közben meg lehet csodálni a szarvasokat, meg őzeket. A rázósabb részeket ki lehet kerülni erdei utakon.

Kulacs
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.