Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Megszűnik a Normafa Slide Park

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 10
, rendezés:
Üzenetek
Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  WAndrea | sielok.huNőHaladó síelő
Dátum: 2005.02.23. 11:31
(Üzenetazonosító: 8964)
WAndrea | sielok.hu Hozzászólások: 1038
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Igen, a Harangvölgybe ment le a sípálya. A Símániában van egy hosszabb cikk a Normafa történetéről.
https://sielok.hu/rovat/simania/cik...k/tortenelem-normafa/

Visszatérve az eredeti témához, legújabb információink szerint a Slide Park a mátraszentistváni síparkba költözött. A https://www.sipark.hu galériában szép fotókat is láthattok a slide park megnyitásáról és néhány jól sikerült ugrásról.
Feladó:  q1q2NőKezdő síelő
Dátum: 2005.02.22. 10:51
(Üzenetazonosító: 8887)
q1q2 Hozzászólások: 28
Regisztrált: 2005.01.31.

a normafa nagy pályája ahol volt régen a sílift és világítás (asszem a harangvölgybe megy le) az milyen nehézségi szintű? kék v. piros?
Feladó:  Joka
Dátum: 2005.01.11. 09:32
(Üzenetazonosító: 6534)
Joka Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2005.01.09.

Ja lehet, hogy felújítva, vagy ahogy volt ezt a roncsot állították fel Eplényben, nem tudom. Az biztos, hogy láttam összedőlni. A ház még állt egy darabig, aztán elbontották, de tűzről spec. nem tudok. Homeless tanya az egész hegy, nézd meg a pisás palackokat a fákon, állítólag ez a territóriumok jelzése. A Műjég abszolút támogatta a jégkaparékkal a parkunkat, lehet, hogy mástól pénzt kérnek érte, nem tudom, de a gyakorlópályánkhoz ingyen adták. Köszi az ötleteket, e-mailen is érkeznek felajánlások, tegnap is voltunk terepszemléken remélem pozitív híreim lesznek nemsokára. A slide-ot, ha érdekel egész alacsony korlátokon, vagy teljesen a földre fektetett csövön érdemes elkezdeni, vagy először álló helyzetben egyensúlyozz a deszkával bármi alacsony akadályon. Köszi a hozzászólásokat!
h i r d e t é s
Feladó:  HáZé
Dátum: 2005.01.10. 23:03
(Üzenetazonosító: 6516)
HáZé Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2004.12.29.

Hali, lehagytam egy apró dolgot.Igaz a dolog még jobb, hogy nem a XII.-ker.-é a Normafa! Belátom tévedtem, 1 jópont a PP Rt.-nek. Ha Budapest igazgatásába került volna és ezen belül a XII.-ker.-hez akkor ma villák és apartmanházak lennének a domboldalon és ez a topic sem létezne. Leírni is rossz! Hali
Feladó:  HáZé
Dátum: 2005.01.10. 22:54
(Üzenetazonosító: 6515)
HáZé Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2004.12.29.

Szia Joka! Bocsi ha hülyeséget írtam a felvonóval kapcsolatban de "nagy öregek" síelöktől úgy hallottam /egy szép havas délelöttön fent a Normafánál/, hogy a felvonó felső állomása egy faház volt /nagyon hasonló mint a Dobogókői/ és ezt felgyujtották a "huligánok" és az egyébként életveszélyes felvonót elbontották és felújítva eladták Eplénynek. Szeretném azt hinni,hogy ez nem igaz de olyan meggyözően mondták az öregek és a történtek után ki tudom nézni a Pilisi P. Rt.-ből hogy ezt tette.
Más kérdés: A műlyégpálya vezetősége a jégkaparékot tényleg lóvéért adja, azt amit a pálya mellé felhalmoznak és csak úgy az enyészeté? Van vér a pucájukban!Lassan elkondolkodunk azon,hogy min korizunk jégen vagy aranyrudakon. Sebaj ha esetleg belépős lenne az új slide-park akkor is nagy lesz rá a kerslet.Lehet hülyeség és messze van de Budaörsön is klaszz magaslatok vannak, bár a Pilisi Parkerdő Rt. keze és területe messzire ér.
Feladó:  gsi.tamás
Dátum: 2005.01.10. 11:36
(Üzenetazonosító: 6480)
gsi.tamás Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2004.01.20.

Még annyit, hogy kedves Slide parkot megszüntetős íróasztal függős természetben sportolni gyülölős urak ha mindent rendbehoztak ott fennt és hozza maguknak a nagy zsét a felvonó és egyéb nyelő autómaták akkor azt is megszüntetik? Ja az nagy pénzt hoz maguknak!
Ha valamit nem értenék a megszünéssel kapcsolatban akkor én kérek elnézést!
Feladó:  gsi.tamás
Dátum: 2005.01.10. 11:28
(Üzenetazonosító: 6479)
gsi.tamás Hozzászólások: 8
Regisztrált: 2004.01.20.

Sziasztok

Ehez az egészhez csak annyit ez Magyarország! Miért kell egy olyan kezdeményezést kiírtani ami a sporttal kapcsolatos a természetben? Tegyék rendbe az illetékes elvtelen urak a Normát (Sífelvonó vissza, hó hányó is kéne, stb..),mert ha nem vették volna észre ember tömegek vannak kint a havas napokon! Kérjen pízt a felvonóért, a léibegő is működik már mióta és nem horror áron visz fel. Persze itt bele kell venni azt, hogy nem egyszer megyek fel tehát napi 2000,- kb jó is lenne érte. Ha azzal jönnek Ez kérem természet védelmi övezet! Akkor azt kérdezem töllünk nyugatra a sí pályák nem ilyesmi övezetben vannak? Na de mindeggy.
Az új slide park esetleg a Hármas határ hegyen?
Bár az is védett övezet meg egésznap süti a sun ha jól emlékszem azt a helyet amire gondolok a torony lábától indul a lejtő és a Jánoshegy van szemben!
Nem vagyok slide-os nem vagyok még nagyon stabil!
Sok sikert és szerezzetek egy vasmarkú embert aki magas körökben forog, hogy ne szívozzanak!
Feladó:  Joka
Dátum: 2005.01.09. 23:59
(Üzenetazonosító: 6461)
Joka Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2005.01.09.

Szia Házé! Köszönjük az ötleteket! Nem találtunk még új helyet a parknak, de vannak érdekes ötletek. Leginkább a megfelelő közlekedéssel van gond mindegyiknél, mert főleg a suli után tudnak feljönni a srácok gyakorolni. Megkérdezem, hogy lehet-e hosszabb távon a Ligetben üzemeltetni egy sportpáplyát, de korábbi tapasztalataim alapján nem szívesen adják oda ezt a helyet, ha igen akkor max pár napra. Kicsit tartok a környék közbiztonságától és nem tudom, hogy költséges agregátor nélkül tudunk-e világításhoz áramot kapni, de futunk pár kört. Ami a Városligetben biztos hátrány az a kb. plussz 5-7 fokos hőmérsékletkülönbség, valószínüleg hetente kell itt frissíteni a havat, ez újabb költség. Az Ázsia Center utáni dombot nem ismerem, de megnézzük!
Eddig azt hittem, hogy sokkal jobb ha az "erdő őreinek" a kezelésében van a Normafa és környéke, mert alapvetően a természeti értékek megőrzése szempontjából nézem ezt a területet. Mi tavaly 200e Ft-ot fizettünk a kis pályánkért (50 m) és további (szerintünk csak ránkfogott) károkozási költségeket, idén 400e-et tettünk volna le. Az összes környékbeli szemeteléssel és rongálással minket találtak meg, viszont engedélyt ennek ellenére is csak a bürokrácia megfelelő buktatóinak közel negyed éves procedúrája után adtak ki. Ezeket az összegeket adakozó kedvű szponzoraink jóvoltából tudtuk összeszedni (hozzátenném, hogy a hó a legdrágább az egészben), de a reklámérték nincs arányban az itt elköltött pénzekkel. Persze lehet mondnai, hogy a Normafánál 10e ember is megfordul egy hétvégén, ez igaz, de ilyen hétvége szezononként 3-4 van jó esetben (szép idő+hó). Aki pedig ilyenkor feljön az csak a parkolási verseny és a rétes miatt teszi, a sétálás inkább a szilveszteri Váci utcára emlékeztet.
A DH montisokat előbb-utóbb ki fogják tiltani a Normafáról, mert kenterbe verték a hegyoldalt, a kirándulók pedig gyalogosan is tovább koptatják az új ösvényeket. Amúgy magam is bringázok, szeretnék már régóta ennek a sportnak is egy koordinálható pályát összehozni (Libegő) külföldi példák alapján. De a hazai DHsok mentalitása igencsak rémisztő. Nem tudom mit segítene ezen a XII.ker. Te tudod?
A régi sífelvonónál én még dolgoztam liftesfiúént. Az a szerkezet zseniális magyar konstrukció volt, miután a hajtókerekek széttörtek, kidőlt egy oszlop is szerencsésen nem nyomott össze senkit. Még jó hogy leszerelték. Ha 5-10cm hó esett a Normafánál azonnal földig síelte a tömeg, majd több százan álltak be a sorba, ami néha 30 perces is volt a 300m-es csúszásért. Inkább vicces volt, mint sportolás. Számos terv volt egy síparadicsom építésére, új ülőszékes felvonóval, hóágyúval, stb. Szerintem a természetvédők soha nem fogják engedélyezni az infrastruktúra jelentős kiépítését, bár erre is vannak jól működő külföldi példák.
Ha van még helyszínötlet szívesen vesszük!
Kösz még1x, üdv.
Feladó:  HáZé
Dátum: 2005.01.09. 12:08
(Üzenetazonosító: 6436)
HáZé Hozzászólások: 19
Regisztrált: 2004.12.29.

Halihó! Nem tudom, hogy találtatok-e új helyet a parknak de javaslatképpen említeném meg a városligeti királydombot ahol anno az István a Király-t is forgatták. Elég tekintélyes domb pesti viszonylatban, és közel van a műlyégpálya az utánpótláshoz.Ezen kívűl még egy tipp, az Azsia Center után a kiserdőben /Páskom-liget/ a Szentmihály út mellet /az útról belehet látni/ van egy tökéletes ívelésű szánkozó domb. Itt van közvetlen a busz vá., és az M3-on rövid idő és út alatt idehozható lenne a műlyégpálya "műhava". A Pilisi Parkerdő Rt. meg elkondolkozhatna és tehetne valamit a mountain bringások ellen a Normafánál.Egyébként is kulimászos, hogy még mindig nem a XII.-ker. kezében van a Normafa és környéke hanem egy olyan RT. birtokolja akinek ez a terület egy nyűg és"mostohagyerekeként" kezeli./lásd.: régi sífelvonó lebontása, eladása/
Feladó:  WAndrea | sielok.huNőHaladó síelő
Dátum: 2005.01.07. 10:06
(Üzenetazonosító: 6379)
WAndrea | sielok.hu Hozzászólások: 1038
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Most kaptuk a hírt, hogy megszűnik Magyarország egyetlen hóbiztos snowboard pályája, a Normafa Slide Park. A hazai snowboardosok és freestlyle sízők által gyakorlásra és versenyekre használt slidepark park működésére a Pilisi Parkerdő Rt. Budapesti Erdészete nem adott engedélyt, bár döntését egyelőre nem indokolta meg. A tavaly három hónapon át folyamatosan működtetett pályát az üzemeltetők elbontják és jelenleg új helyet keresnek. Aki segíteni szeretne a park újraindításában az keresse Gémesi Jókát a joka@normafa.hu email címen!
Bővebb infó és fotók: https://sielok.hu/slidepark.htm
laponként:
összesen 10
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »