Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Risoul - Vars
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Risoul - Vars
2013.04.01. 11:00
Március utolsó hetében ekkora hóra ill. havazásra nem számítottunk! A 6 napból három ilyen volt, sűrű havazás, köd, felhő. Előfordult, hogy az orrunkig sem láttunk, így fél nap után lecsatoltunk, mert számunkra élvezhetetlenné vált a siklás.Azonban a maradék 3 napban kiélveztük a terep adottságait, és hatalmasakat csúsztunk. Besíeltük egyik szélétől a másikig az egész síterepet.Tetszett a pályák vezetése, lejtése. Valóban sok az átvezető sztrádaszakasz, és a liftek egy jó része is lassú , de ez hozzátartozik az ottani fillinghez, és nem foglalkoztunk vele.Az olimpiai pálya nagyon jó, és van még néhány dinamikus lejtésű piros pálya. A kékek olykor átmennek pirosba, néha nehézségeket okozva kezdő társunknak.
Én bármikor szívesen visszatérnék erre a sípálya rendszerre, mindenkinek javasolni tudom, aki választani készül francia viszonylatban.
Ebben az időben rendeztek egy snowboard (ugratós) versenyt,így sok boardos rótta a pályákat. Eljövetelünkkor pedig az eddigi rekordot (251 km/óra) megdönteni készülő gyorsasági síverseny kezdődött.
Az út odafelé Szlovénián keresztül kevesebb, mint 15 óra. Visszafelé sűrű havazásban indultunk, a völgyben zuhogó eső fogadott, majd a Briancon és Olaszo. közötti hágón újra nagy hóban kellett autókáznunk. Szerencsére a hólánc felszerelését megúsztuk, de akik későbben jöttek errefelé, lehet, hogy már használniuk kellett. Egész hazáig zuhogott az eső, így több, mint 16 órán át utaztunk.
Vars,Res. Ecrin de Neiges: 2 szintes 2 fürdős, 2 wc-s 8 személyes lakást kaptunk 6 főre. Francia viszonylatban hatalmas volt, szép kilátással az oldalsó pályákra. Szuper volt, csak a mikro hiányzott, helyette normál sütő volt , ami ugye nem helyettesíti melegítésnél a mikrót. A recepciós hölgy kedves volt, rugalmas és figyelmes, igaz mi jól beszéljük a franciát. Kb 150-200 méterre esik a legközelebbi lifttől.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.