Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Myto pod Dumbierom
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Chata Chopok - modern hegyi házikó az Alacsony-Tátrában, Chopok déli oldala mellett
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
rsebi
80 élménybeszámolót írt
80
16 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Myto pod Dumbierom
2020.02.16. 22:17
Már többször is tervbe volt véve, hogy ellátogatok ide, azonban sokáig nem nyitottak ki, mindig halogatták, így inkább más helyeket látogattam. Azonban most szombaton a honlap szerint – szezonban most először - már ment mind a két oldal, így hát elmentem ide is.

Utazás, megérkezés
Besztercebányánál elmentem jobbra Brezno felé, vasfeldolgozónál fel (komoly nehézipar van arrafelé), aztán Bystrán áthaladva (eddig mint déli Chopok) a körforgalomnál tovább egyenesen és már meg is érkeztem. A korábbiakhoz képest az egyik legkényelmesebb utazás volt, Budapestről indulva 3 óra 10 percig tartott.
Az alsóbb parkoló azért sáros a vége nagyobb törmelékkel volt felszórva - lehetett volna jobb is. Körbenézve csak az alap kiszolgáló létesítményeket véltem felfedezni, semmi extra, a pálya is közömbösnek tűnt első ránézésre. Azonban tetszetős pénztárépület lett kialakítva, ahol még egy vouchert kezelő és bankkártyával bérlet vásárlásra is alkalmas jegykiadó automata került elhelyezésre. Nagy hátránya, hogy a visszaváltható kártyákat nem veszi el, így a pénztári nyitvatartáshoz kell igazodni.

Lift(ek)
Az ülőszékeshez egy dizájnos beléptetőkapun áthaladva jutunk. A lift egysebességes behúzószalagos. Nekem lassúnak tűnt és délután zörgött is, ami egy idő után idegesítővé is vált. A kiszállója viszont rendben volt. Továbbá működött még két egyszerű tányéros is a pálya mellett.

Pályák
Különösen a fenti rész egy nagy egybefüggő széles pályaszakasz. Lentebb az egyes pálya továbbra is széles azonban van benne két letörés.
Térkép szerint van egy kettes jelzésű pálya is, ami a vége felé leszűkül. Ennek a pályának csak a felső része volt lekezelve, lejjebb teljesen kezeletlen volt, kiálltak a fűszálak és látszódtak a kövek, sok helyen ki is volt kopva, miközben a honlap ezt nyitott pályának írta (el se volt kerítve). Fent egész nap keményre fagyott hóval szembesültem, a lenti részeken már délelőtt is kezdett kásásodni, délutánra megjelentek a buckák és sok helyen lehetett látni a fagyos pályaalapot is.
A nap fénypontja a freeride terület kipróbálása volt. A liftből kiszállva kevés csúszás után jobbra tartottam, ahol vagy fél kilométeren keresztül szeltem az érintetlen havat, igaz mentek előttem már többen is arrafelé, de még így is lehetett bőven szűzhavas területekre csúszni, - nagyjából fél méter hó lehetett, egy-két akadállyal - ez tetszett, klassz volt.

Partizan étterem
A pálya alján van egy teljesen átlagos kinézető vendéglő. Az étterem önkiszolgáló jellegű, választék ennek megfelelő (kijelzőn szlovákul olvasható volt), a kiszolgáló jól tudott angolul a pénztáros már kevésbé. Az étel egyébként itt is jó volt, bár én egy kicsit drágának tartottam, minden bizonnyal azért is, mert az étterem konyhája egy négy csillagos szállodához tartozik.

Extra
Ki lehet próbálni a siklóernyőzést is.
Szép a tetőről a kilátás, melyet hosszabban is meg lehet csodálni egy-egy Myto-s napozószékből.

Összegezve
Hát, nem igazán nyerte el a tetszésemet a síterep, többet vártam tőle. A freeride viszont jó volt, így mindazoknak tudom javasolni, akik ki szeretnék próbálni a off-piste csúszást pár száz méterre a pályától.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.