Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Zillertal - Hintertux

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Zillertal - Hintertux
2017.11.04. 15:33
2017 október 28-november 2. között voltunk baráti társasságal a Gleccserfesztiválon.

Utazás: szokásosan, a német határnál mind oda-, mind hazafele megállítottak. Erre fél órát érdemes számolni, az ellenőrzésre várók rendszámait elnézéve a "balkáni" népek közé sorolják a magyart.

Szállás: Tux-Lanersbachban újszerű apartman, korábbi évek beszámolóiban leírtak továbbra is élnek, jó szívvel ajánlom ezt a falut szálláshelynek mind elő-, mind főszezonban. A völgyben ingyenes síbusszal közlekedtünk. Reggelente ez kényelmesebb is, a 8:30-as felvonó nyitáskor is csak több 100 méterre tudtak megállni az emberek autóval, kocsisorra érdemes számítani... megjegyzés: az aprés ski partybusz (Tennétől 18:30 és 19:30-tól induló) 2 euró/fő.

2 napon napsütéses idő, remek köröket síeltünk, szerdára elromlott az időjárás, de ködben-hózáporban is tudtunk jókat menni. hátsó (5-ös) pálya szokásosan már délelőtt buckás, az alja jeges, a felvonója lassú...délelőtt a kabinossal gyorsan elérhető Gefrorene Wand-Tuxer Fernerhaus köröket síeltük, a meredekebb (felső és alsó) részek már ekkor is buckásodtak, jegesedés csak délutánra volt. A csákányos felvonóknál délelőtt mindenhol óriási sor, tolakodás, stb., nem érdemes kivárni...délutánra a Gefrorene-Wand-Olperer (csákányossal)-Fernerhaus körök váltak be enyhébb tömegben, illetve a Kaserer hátsó, csákányos pályái 12-13-14 nem buckásodtak ki, remek carving köröket mentünk zárásig.

Tuxer Fernerhaus hütte választéka szokás szerint minden igényt kielégítő (bár helyet nehéz volt találni), árak szokásosak: 15 euróból egy leves + kis adag húsos egytálétel + egy üdítő/sör kijön, nagyobb sor csak délben volt.

Tenne és a Kleine Tenne szokásosan színvonalas bulikat hozott. Mindkét Tennében érezhető a fejlődés, bővültek területben is, a dohányzókat is jobban elválasztották idénre, csak minimálisan volt cigaretta szagú az ember ruhája buli után...

Első nap hóvihar miatt zárva volt a pálya, szerencsére a Gleccserfesztivál szervezői maximális korrektséggel és előrelátással az aznapi bérletet meg se vették, az árát visszaadták. Az általuk szervezett síteszt is elvárásaimon felüli volt, meg is találtam az új lécem :) (Ha másért nem ezekért megéri ilyen szervezett csoporttal utazni előszezonban.)

A hóvihar alatt a fügeni élményfürdőbe mentünk el ( http://www.erlebnistherme-zillertal.at ), ez bő fél óra autózás Lanersbachtól. Gyerekekkel, társasággal is ideális, az élményfürdőzés-csúszdázás után a színvonalas szaunavilágban nyugodt, csendes környezetben tudtunk pihenni - erősen tudom ajánlani a fürdőt akár aprés ski programnak is.


Végére hagynám a szezonnyító gleccserezés negatívumát: nagy tömegben érkező versenyzők és sítáborok. Hatalmas bakancszsákokkal mindent elfoglalnak, sem a hüttében, sem a felvonóknál nem lehet tőlük közlekedni, egész nap stoppolják a Fernerhaus asztalait...a kultúrálatlanságban a spanyolok és az olaszok jártak élen: tolakodnak, lökdősödnek, üvöltöznek, a már teli kabinba még erőszakosan bepréselik magukat, becsúsznak a sor elejére izomból, a liftkezelővel is vitatkoznak, stb...ebédnél többünknek is kiverték a kezünkből a tálcát (persze az okozott kárt nem térítik meg, mivel nyelveket alig beszélnek, csak elmenekülnek meg fenyegetnek!!) nagy rohanásukban...mintha az övék lenne az egész hegy.

Összességében jó besízést zártunk, de nem hiszem, hogy következő években részt veszünk itt szezonnyitó gleccserezésen - arányaiban drága, az időjárásnak nagyon kitett és sajnos népszerűsége miatt zsúfolt terep, az ezzel járó konfliktusokkal. GPS-es trackek alapján felvonó nyitástól zárásig tudtunk annyit ténylegesen síelni, amit máskor egy délelőtt alatt..főszezonban, egy zillertali sítúrát napsütéses időben a gleccseren megkoronázni viszont továbbra is remek program.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.