Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi, mennyi? Síterepek ár/érték aránya

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.10.14. 20:53
Köszönöm mindkettőtöknek !
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2010.10.14. 19:27
Autópályán nem tudom de ma tankoltam pályán kívül 1,19 ért 95-öst. A többit sajna nem néztem de itt naprakész lehetsz az árakból.
http://www.verkehrsline.at/benzin.html
Előzmény: (Robin 90819)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2010.10.14. 19:20
Nem találtam megfelelőbb topicot ezért itt tenném fel a kérdésemet. Minerelt vagy bárki mást kérdeznék aki gyakran jár Ausztriába vagy ott dolgozik . Mennyibe kerül most az üzemanyag a diesel és a benzin is egyaránt az autópályán és azon kívül ??
Nyilvános
14 élménybeszámolót írt
14
18 éve tag
2006.09.09. 10:58
Sziasztok!
Új adat!
Sok havat!
Üdv.:Eje


Képek  Ár érték sí-2.xls  25 KB  letöltve 675 alkalommal
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
2006.01.22. 11:59
Magánvélemény:

Szerintem meg teljességgel felesleges "számszerűsítési" kisérletekkel értékelni egy síterepet, a sízés és a kikapcsolódás milyensége nem párhuzamosan arányos a pénz-sorbanállás-hány km pálya van-milyen messze van számokkal.
Aki elindul valahová általában tájékozódik előtte, megnézi az adott terep honlapját, pályatérképét, árait és szerint dönt, aztán ha odaér, akkor lehetnek a táblázatban akár nagyon kecsegtető arányszámok is, ha kifog egy rossz időt, akkor rögtön borul minden, mondjuk más helyen nincsen elég hó, mindenki a választott pályára jön, ahol elvileg kevés a sorbanállás, ebben az esetben mégis lehet akár egy órát is sorban állni, leállíthatnak pár liftet, ugyanaz a helyzet. Neadjisten az ember olyan társaságal megy ahol nem érzi jól magát, ilyenkor lehet akár sí-galaxis is a terület, egyedül nem jó csúszni.
Közben pedig előfordulhat, hogy egy kevesebb pályás-kevesebb felvonós helyen jó hó esetén amikor a nép inkább elvándorol a nagyobb központokba, sokkal többet és jobban lehet síelni, a rossz arányszámok ellenére. + a jó társaság bármilyen sípályán eltöltött időt képes felejthetetlen emlékké tenni. 100-200km-es rendszereket úgysem síel át az ember keresztbe kasul a legkisebb pályákig.
+ nincs az az Isten, hogy én méregessem az időt a sorbanállásnál, a felvonózás közben, meg hasonlítgassak pályahosszokat, hogy bezzeg itt, vagy bezzeg ott, a sízés nem erről szól, legalábbis nekem nem.
Belátható, hogy a téli vakációnál is előre kell tervezni, de a végkifejletben nagyon sok a bizonytalan tényező, amelyet leginkább az időjárás befolyásol, szóval ezért is haszontalan megpróbálni számokba önteni ezeket a dolgokat.

Természetesen ha mégiscsak számosítani szeretnénk a dolgokat, akkor lelkem rajta, de nem biztos, hogy ettől lesz egy terep ténylegesen jobb, vagy rosszabb.
Nyilvános
14 élménybeszámolót írt
14
18 éve tag
2006.01.22. 10:12
Üdv Mindenkinek!
Nagy érdeklődéssel olvasgatom a külömböző beszámolókat, hogy itt voltunk, ott voltunk és jókat síeltünk. Ha már Eje megcsinálta (elkezdte) ezt a témát, akkor a táblázat adatainak töltésével esetleg pontosabb infót lehetne szerezni egy adott helyről és a későbbiekben mankóként is lehetne használni.
Sok havat az idényre!
Nyilvános
14 élménybeszámolót írt
14
18 éve tag
2005.11.09. 11:04
Helló Mindenkinek!
A táblázatot kibővítettem ahogy a Stani ajánlotta, sajnos így emlékezetből nagyon nehéz volt az adatokat beírni, mert a jegyzeteimben ezt Én nem írtam bele csak azokat az adatokat, amik a "régi" táblázatban szerepeltek, ill az adatot beíró nevét is tartalmazó oszloppal is bővítettem, mert ha valakinek kérdése lenne, akkor tudja kihez intézni.
A táblázat símán bővíthető, csak ha a beírásra szolgáló hely fogy, akkor a képleteket kell tovább húzni.

Akkor: si200512@freemail.hu
Jelszó:123456

Akkor várjuk az értékes infókat.
Üdv.:Eje
Ui.: Remélem nem fog galibát okozni ha egyszerre többen akarnak feljelentkezni!


Képek  Ár érték sí-1.xls  25 KB  letöltve 692 alkalommal
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.11.06. 15:46
persze, hogy beleszól a sorbanállás is, éppen azért lenne jó, egy külön sor, ami azt foglalná magába,hogy mennyi volt az ösz-sorban állással, esetleg liftezéssel egyetemben. vagy lehetne két plusz sor; egyik liftezés, másik sorban állás.
egyébként a liftezés, még akkor is, ha nulla a sorban állás, összeségében mindig több idő ,mint az aktív sízés, egy jól síző ember esetében, persze vannak kivételek. Főleg ott nagyobb a liftezés összideje, ahol húzóliftek vannak, vagy idősebb ülésesek, ill fix székesek. pl Türnitzen kb 15 perc alatt lehet feljutni a duplaszékessel, lesízni pedig egy 5-7 perc alatt lelehet.
mellesleg a liftezés&sorban állás kontra aktív sízés arány,azért is fontos, mert egy olyan terepen,ahol az aktív sízés aránya jóval kisebb, ott pl. érdemes lehet pontos jegyeket venni.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.11.04. 07:34
Helló Stani!
Erre Én is gondoltam, de mégis így hagytam, mert azért a óránként síelhető távolságba beleszól a sorbanállás is, és így azért lehet következtetni arra, hogy mekkora lehet a tömeg ill. a liftek kapacitása mekkora.
Üdv.: Mindenkinek Eje.
Stani
5439 élménybeszámolót írt
5439
Admin
2005.10.29. 16:45
jó ötlet, azonban az időben mindképpen külön kéne választani az aktív csúszások idejét, illetve a sorbanállással és liftezéssel elütött időt; hiszen nem mindegy, hogy pl. napi 7 óra sízésből 6 h-át a sorban töltök, vagy sízve.
Eje
101 élménybeszámolót írt
101
19 éve tag
2005.10.26. 10:12
Üdv. Mindenkinek!
Ezt a témát azért vetettem fel, hogy ha valaki tűnődik, hogy hová is menjen csúszni akkor segítsek a választásban. Sajna a fórum szerkesztői nem csináltak egy ilyen táblázatot, hogy bárki a saját adatát bevihesse, de remélem hogy csatlakoztok a kezdeményezésemhez, és ha lesz elégendő hozzászóló (miért ne lenne?) akkor majd később adok egyegy bejelentkezést és a hozzá tartozó jelszót, hogy egységes legyen a táblázat.
Egy néhány szót az adatokról. Össz költségben minden költség benne van. kivéve a sí, ruha, bakancs, beszerzési árak, abból indultam ki, hogy ez van. 7 napra számoltam mindent (utazás szállás étkezés bérlet üdítő, kávé fogyasztás). A síelés idejében nem csak az aktív csúszás van benne, hanem a lifteknél való sorbanállás és a liftidő is. Nekem ennyibe került és nem biztos, hogy másnak is ez az eredmény jön ki, de ha két, három adat hasonló, akkor már elég korrekt az eredmény.
Egyenlőre ennyi, de szívesen olvasnék más adatokat más terepekről is pl. Francia vagy Svájc.
Üdv.: Mindenkinek Eje.
Ja: és hat nap múlva valami elkezdődik az Alpokban.


Képek  Ár érték sí.xls  18 KB  letöltve 830 alkalommal
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.