Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mi, mennyi? Síterepek ár/érték aránya

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Agent
1646 élménybeszámolót írt
1646
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Mi, mennyi? Síterepek ár/érték aránya
2006.01.22. 11:59
Magánvélemény:

Szerintem meg teljességgel felesleges "számszerűsítési" kisérletekkel értékelni egy síterepet, a sízés és a kikapcsolódás milyensége nem párhuzamosan arányos a pénz-sorbanállás-hány km pálya van-milyen messze van számokkal.
Aki elindul valahová általában tájékozódik előtte, megnézi az adott terep honlapját, pályatérképét, árait és szerint dönt, aztán ha odaér, akkor lehetnek a táblázatban akár nagyon kecsegtető arányszámok is, ha kifog egy rossz időt, akkor rögtön borul minden, mondjuk más helyen nincsen elég hó, mindenki a választott pályára jön, ahol elvileg kevés a sorbanállás, ebben az esetben mégis lehet akár egy órát is sorban állni, leállíthatnak pár liftet, ugyanaz a helyzet. Neadjisten az ember olyan társaságal megy ahol nem érzi jól magát, ilyenkor lehet akár sí-galaxis is a terület, egyedül nem jó csúszni.
Közben pedig előfordulhat, hogy egy kevesebb pályás-kevesebb felvonós helyen jó hó esetén amikor a nép inkább elvándorol a nagyobb központokba, sokkal többet és jobban lehet síelni, a rossz arányszámok ellenére. + a jó társaság bármilyen sípályán eltöltött időt képes felejthetetlen emlékké tenni. 100-200km-es rendszereket úgysem síel át az ember keresztbe kasul a legkisebb pályákig.
+ nincs az az Isten, hogy én méregessem az időt a sorbanállásnál, a felvonózás közben, meg hasonlítgassak pályahosszokat, hogy bezzeg itt, vagy bezzeg ott, a sízés nem erről szól, legalábbis nekem nem.
Belátható, hogy a téli vakációnál is előre kell tervezni, de a végkifejletben nagyon sok a bizonytalan tényező, amelyet leginkább az időjárás befolyásol, szóval ezért is haszontalan megpróbálni számokba önteni ezeket a dolgokat.

Természetesen ha mégiscsak számosítani szeretnénk a dolgokat, akkor lelkem rajta, de nem biztos, hogy ettől lesz egy terep ténylegesen jobb, vagy rosszabb.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.