Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
síterep infó oldal
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Zpéter
11 élménybeszámolót írt
11
15 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: 3 völgy: Val Thorens, Les Menuires, Meribel, Courchevel
2024.01.21. 19:44
Ma hajnalban értem innen haza, gondoltam, írok valami értelmeset, hátha tudjátok használni. A Doron épületben laktunk ketten a párommal – hogy pici, azt tudjátok, a franciák szerint egy 15 nm lakás kétszemélyes, sőt volt egy harmadik felhajtott ágy is a falon, szerencsére ott nem aludt senki. A teljesen kifeküdt összecsukható franciaágytól (amin az alvás középkori kínzással felért) eltekintve a szállás rendben volt, néhány bosszantó apróság azért színesítette ottlétünket. Lehetne a földszinti sítárolóban egy pad, a cipő cseréjéhez, az én komfortérzetem 18 foknál többet szeretne a szobában éjszaka, amire nem volt lehetőség, nem volt free net, a házban sem, a környéken sem. Az irodában a páromnak 40 euróért akartak adni egy hét netet, ez nem kellett. Kb. 3-4 napba telt, míg rájöttünk, hogy az érkezési helye (a Menuires, Roc1 felvonó aljánál) az összefüggő házak első emelete egy bevásárló utcát alkot és ennek a közepén van LES MENUIRES FREE NET, ha regisztrálsz, kapsz egy hetet, ennyi elég is. Lehet venni Ici les menuires mobilnetet, ez 7 napra 10 euró, ezt sajnos csak későn tudtuk meg. Azért jó lenne tudni előre az időjárást, mert – becsszó így volt – egyik nap +5 fok meleg volt és eső esett, egy napra rá – 5, -9 és ami víz volt kint, minden megfagyott. Néha olyan érzésem volt, mintha egy jéghegyen, jégdombon síelnék – nem kedvencem. Gyakran volt eső is, köd is, na ezek sem kedvenceim.
A fenti hütték jók, jó behúzni, mikor kint vízszintesen viszi a havat a szél, az árak elsőre meglepőek (egy sör 10,5, forrócsoki habbal 5-6, palacsinta 5,5-7) de ugye tudjuk, nem itt kell háromfogásos ebédet enni.
Át lehet síelni fent Val Thorensbe, ott le a nagypályán, aztán egy kacskaringós kéken haza Menuiresbe, jó nagy kör, de megéri. Ha átmész, és busszal akarsz visszajönni (ez ingyenes) Menuiresbe, akkor nagyot kell küzdened a 17.10-es buszra, kb 100-an szeretnének 50 helyre beférni. A következő 18.15-ös már nyugisabb, ott van hely, nekünk csak ez sikerült.
Összességében a 6 napból 2 nap volt jó az időjárás, 4 napon pedig el lehetett csípni fél-fél nap elfogadhatót. Mindenki döntse el, megéri-e ezért utazni 1400 km-t oda, ugyan ennyit vissza és elkölteni fejenként kb. 290 000 forintot (utazás, szállás, síbérlet, kinti kaja és biztosítás.)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.